Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τιμή Όψης


Dreamthief

Recommended Posts

Καλημερα συναδελφοι. Πηρα μια δουλεια τελευταια, μια οψη σε παλια πόλη( την χρειαζεται αρχαιλογια-πολεοδομια) και δεν ξερω τι τιμη να πω.... το εμβαδον της Όψης είναι 220 τμ με πολυ λεπτομερεια αρχιτεκτονικα... μηπως θα μπορουσατε να μου πειτε τι τιμες κυμενονται σε αυτες τι περιπτωσεις?(ειναι μονο οψη) ευχαριστω πολύ...

Link to comment
Share on other sites

Η όψη (ως τελικό σχέδιο) στο 90% των περιπτώσεων για να έχει και μια καλή αρχιτεκτονική προσέγγιση εμπλέκει και τους εσωτερικούς χώρους έμμεσα τουλάχιστον για τους οποίους την φτιάχνεις.

Αν έχεις και συμβούλιο αρχιτεκτονικής σου συνιστώ να έχεις παρέα αρχιτέκτονα στην μελέτη σου.

 

Είναι αρχιτεκτονική μελέτη όχι ένα σχέδιο χαρτί σε Α1 ή Α0…. Εκτός κι αν σου ανατέθηκε βάλε μόνο κάποια χρώματα να τελειώνουμε…

 

Άρα υπολογίζεις % ως προς την συνολική αρχιτεκτονική μελέτη (Ανάλογα τα πόσα θα επηρεαστούν ή θα λάβεις υπ όψη σου κατά τον σχεδιασμό)

Link to comment
Share on other sites

η βασικη δουλεια είναι τοπογραφικο... αλλα επειδη ειναι σε παλια πολη πολιτιστικης σημασια χρειαστηκε μια οψη κτηριου σαν ταυτοποιηση? και για αυτο κολησα λογο το οτι είναι μοόνο οψη... η οποια μπορω να πω πωσ με ταλαιπωρησε πολυ λογω αγαλματων ΚΛΠ... 

Link to comment
Share on other sites

κατάλαβα...  (αποτυπωτική η εργασία σου)

 

τσέκαρε όμως αυτό που σου έγραψα για Αρχιτέκτονα αν είναι απαιτητή η υπογραφή (τουλάχιστον) στις διαδικασίες που κάνεις, αφου όπως λές κάτι παραδοσιακό και διατηρητέο νομίζω ότι θα έχεις.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

αρχιτεκτονας ειμαι φιλε :) εδω και ενα χρονο... απο μετσοβιο.. απλα εχω ξεχασει να ανανεωσω την περιγραφη μου μηπως θα μπορουσες να μου πεις ποσο κυμενονται περιπου οι τιμες αυτες γτ είμαι νεος και δεν ξερω :( ευχαριστω 

Edited by Dreamthief
Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν μπορώ να προσδιορίσω τιμή και στην τελική είναι θέμα δικής σου εκτίμησης το κόπου και της γνώσης και της περιοχής σου.

Δεν έχει κάποια τυποποίηση αυτή η εργασία για να υπάρχει και εύρος τιμών .... τις οποίες ακόμα και να υπαρχουν δεν είναι πρέπον να τις συζητάμε στο δημόσιο φόρουμ.

 

(φτιάξε το προφίλ σου τότε…. Και αφού είσαι αρχιτέκτονας τσέκαρε αν θα χρειαστείς  για παρέα Τοπογράφο :mrgreen: , στην υπογραφή τουλάχιστον, για το Τοπογραφικό αν έχεις ΕΓΣΑ εξάρτηση) 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

εχω ΕΓΣΑ α΄λλα δεν χρειαζεται εξαρτηση απο τον τοπογραφο την υπογραφω εγω απο το πρωτο πτυχιο των εγων υποδομης... δεν εχω προβλημα πλεον στην περιοχη μου...

Link to comment
Share on other sites

δεν νομίζω οτι απο τα έργα υποδομής του ΤΕΙ το έχεις αλλά είναι άλλου πάτερ ευαγγέλιο αυτό και "παίζουν" απόψεις....

Συ ξέρεις και κάνε όπως νομίζεις.

Link to comment
Share on other sites

εχουν τελειωσει αυτα... τουλαχιστον με την εξαρτηση και καλα εκαναν... τεσπα εκτος θεματος.. ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.