Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόγραμμα "Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης"


tasxan206

Recommended Posts

στo νεο β' κυκλο του προγραμματος, εαν εχεις και αλλους ΚΑΔ ασχετους με τους επιλέξιμους, δεν γινεσαι δεκτος ? 

επισης υποκαταστημα με ασχετο απο τους επιλεξιμους ΚΑΔ  ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καλησπέρα συνάδελφοι

 

Θα υποβάλλω και εγώ φάκελο στον δευτερο κύκλο, μόνος μου χωρίς σύμβουλο.

Εχω μπερδευτεί αρκετά με αυτά που διαβάζω εδώ.

 

Καταρχήν δεν έχω δει πουθενά να λέεει ότι πρέπει να κρατήσεις την επιχείρηση αναγκαστηκά για πέντε χρόνια μετά την τελευταία δόση επιχορήγησης. Αναφέρει 1 έτος αναγκαστηκά και δυο έτη μετά αν κάνεις δαπάνες εξοπλισμού και ανακαίνησης. Παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος είναι σημαντικό.

 

Στο businnes plan ζητάω την συμβουλή σας, στο αν πρέπει να αναφέρω τις δαπάνες που θα κάνω και να τεκμηριώσω το ευλογο του κόστους όπως σε πιο παλιά προγραμματα εσπα. Μου φαίνεται λογικό να αναφέρω τις δαπάνες που θέλω μιας και νομίζω θα δέσει καλύτερα το businnes plan. Πχ ενοικιο, ιντενετ/σταθερό, γραφειο, καρεκλες, υπολογιστή, οθονες κτλ και οτιδήποτε άλλο χρειαστώ.

 

Please advice!

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Διάβασε τον οδηγό. Λέει ξεκάθαρα:

"Σε περίπτωση ενεργοποίησης της κατηγορίας δαπάνης 8 (Αγορά/Χρηματοδοτική μίσθωση εξοπλισμού/Διαμόρφωση εσωτερικού χώρου μικρής κλίμακας – χρήση ρήτρας ευελιξίας) υπάρχει υποχρέωση της διατήρησης της επένδυσης και για δύο (2) έτη, μετά από την τελική πληρωμή της δημόσιας δαπάνης.

Για τις επιχειρήσεις που δεν ενεργοποιούν τη συγκεκριμένη κατηγορία δαπανών και συνεπακόλουθα και τη χρήση ρήτρας ευελιξίας, υπάρχει υποχρέωση της διατήρησης της επένδυσης και για ένα (1) έτος, μετά από την τελική πληρωμή της δημόσιας δαπάνης."

 

Επίσης μην ξεχνάς ότι:
"Όλα τα δικαιολογητικά και παραστατικά στοιχεία των δαπανών του έργου τηρούνται από την επιχείρηση σε ειδική μερίδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, αλλά και στη συνέχεια για δέκα (10) χρόνια από την ημερομηνία καταβολής της τελευταίας δόσης της επιχορήγησης"
 

Είναι υποχρεωτικό στην online αίτηση να αναφέρεις αναλυτικά τις δαπάνες. Η τεκμηρίωση του εύλογου του κόστους θα κάνει την πρόταση πιο πειστική και θα σου δώσει μεγαλύτερη βαθμολογία.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ λόγω κα σχετικά χαμηλής βαθμολογίας είπα να δοκιμάσω μόνος... και γώ θα ήθελα βοήθεια με το bussiness plan γιατί εκεί λίγο δυσκολέυομαι. Από google βρήκα μερικά υποδείγματα αλλά με διαφορετικό προσανατολισμό. έχει κάποιος υπόδειγμα?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μίολιις είδα τα αποτελέσματα. που έχουν ανακοινωθει εδώ και κάποιο καιρό .  Μιλάμε για κατάφωρη αδικία .. όργια πραγματικά . Ζωγράφισαν οι παίκτες λέμε  :mrgreen:

Βέβαια δε με αφορά προσωπικά γιατί δεν είχα δικαίωμα συμμετοχής , λυπάμαι όμως τον κοσμάκη που ζει ακόμη στην εποχή της .. αθωότητας

Link to comment
Share on other sites

εε δες που βρίσκεται η βάση πρόκρισης για την  ομαδα 1  - κατηγορία διακιούχου Β  για τους αιτούντες στην 1η & 3η περίοδο υποβολής έναντι αυτών της 2ης περιόδου και θα καταλάβεις. 

Για τις υπόλοιπες ομάδες και κατηγορίες δεν κοίταξα για να συγκρίνω , οπότε δεν έχω άποψη

Edited by Butcher
Link to comment
Share on other sites

Αυτή η βαθμολογική κατάταξη, έγινε με βάση τη βαθμολογία που έλαβαν τα αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης. Για τα τελικά αποτελέσματα έχει δρόμο ακόμα.

Edited by scorpylos
Link to comment
Share on other sites

Όσο δρόμο και να 'χει , αφόσον τα αποτελέσματα-κατάταξη βγαίνουν χωριστά για κάθε μια περίοδο υποβολής  και ΟΧΙ συνολικά και για τις τρεις(3) περιόδους , δεν θα αλλάξει κάτι ως προς τη διαφινόμενη "αδικία" αυτών που έκαναν αίτήσεις στην 1η & 3η περίοδο έναντι αυτών της 2ης, ακόμη και αν αυτό (εγώ να είμαι καλόπιστος) είναι ένα  ..τυχαίο συμβάν. :smile:  Νταξ προφανώς η διαδικασία εξ αρχής που ανακοινώθηκε το πρόγραμμα "έμπαζε" , Για να το πω λίγο πιο παραστατικά, είναι σαν να δίνουν εξετάσεις όλοι τον Ιούνιο ( ίδια κριτήρια) όμως για την ειααγωγή σε σχολή να ορίζονται κατόπιν 3 περίοδοι αιτήσεων . Αυτός που έκανε αίτηση την 1η ή 3η περίοδο περνούσε πχ πολυτεχνείο με βάση 72/100 ένω αυτός που έκανε αίτηση στη 2η περίοδο περνάει με 57/100 ενώ όλοι διαγωνίστηκαν στα ίδια θέματα τον Ιούνια ! Αυτό το λες έλλειψη αξιοκρατίας &  στην καλύτερη των περιπτώσεων lottaρία... Νταξ βέβαια θα πει κάποιος "αυτοί είναι οι όροι και άμα θες συμμετέχεις"  ok δεκτο.. 

Αυτά και δεν πρόκειται να ξαναγράψω αφού στην τελική δε με αφορά προσωπικά, αλλά είχα 2 φίλους (μη μηχανικοί) που αιτήθηκαν στην 1η & 3η περίοδο . Ας πρόσεχαν & αυτοί  :grin: 

Edited by Butcher
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.