Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Gazprom, ΔΕΠΑ, Edison για τον αγωγό ITGI


Engineer

Recommended Posts

Μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου, ανάμεσα σε Ιταλία και Ελλάδα, υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη, στη Ρώμη, από τον Αλεξέι Μίλερ, διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom, τον Μαρκ Μπεναγιούν, διευθύνοντα σύμβουλο της Edison και τον Θεόδωρο Κιτσάκο, διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ.

 

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία αποτυπώνει το ενδιαφέρον των συμβαλλόμενων μερών για μια όδευση προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία -μέσω της Μαύρης Θάλασσας και μέσω τρίτων χωρών– στην Ελλάδα, και από την Ελλάδα στην Ιταλία.

 

«Για το σκοπό αυτό, τα συμβαλλόμενα μέρη προτίθενται να εκμεταλλευθούν και να αξιοποιήσουν, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, το Έργο που έχει ήδη πραγματοποιηθεί από τη ΔΕΠΑ και την Edison, στο πλαίσιο του έργου ITGI Poseidon» προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

Σε δηλώσεις του ο Αλεξέι Μίλερ της Gazprom επισήμανε ότι «η ανάπτυξη ενδοευρωπαϊκών δυναμικοτήτων μεταφοράς φυσικού αερίου συνιστά έναν σημαντικό παράγοντα, για την εξασφάλιση αξιόπιστων προμηθειών φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού φυσικού αερίου, για τους καταναλωτές σε ολόκληρη την Ευρώπη».

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Edison, Μαρκ Μπεναγιούν, δήλωσε ότι «η ενδεχόμενη ανάπτυξη αυτού του νέου διαδρόμου τροφοδοσίας, που επιδιώκεται να υλοποιηθεί με απόλυτη συμμόρφωση προς τη νομοθεσία και τους κανονισμούς της ΕΕ, θα ενισχύσει την ασφάλεια εφοδιασμού της Ιταλίας, καθώς και τον ρόλο της ως μείζον κόμβος φυσικού αερίου της νότιας Ευρώπης, σύμφωνα με τους στόχους της Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής».

 

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Θεόδωρος Κιτσάκος, δήλωσε πως «η αναβίωση του έργου ITGI-Poseidon, ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης με έναν επιπλέον διάδρομο τροφοδοσίας και αναβαθμίζει σημαντικά το ρόλο της Ελλάδας ως μιας σημαντικής πύλης εισόδου για το φυσικό αέριο μέσω διαφοροποιημένων πηγών και οδεύσεων».

 

Πηγή: http://www.thepressp...-ton-agogo-ITGI

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.