Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣΑΤΕ: Όχι στο σύστημα της μελετοκατασκευής χωρίς αλλαγές


Engineer

Recommended Posts

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη απέστειλε ο ΣΑΤΕ στις 26 Φεβρουαρίου για το θέμα των έργων με το σύστημα της μελέτης-κατασκευής.

 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή ο ΣΑΤΕ υποστηρίζει πως με τη γενικευμένη δημοπράτηση με το σύστημα μελέτης-κατασκευής δεν θα έχει το οφέλη του εκτιμά το Υπουργείο καθώς όπως σημειώνει για την ταχύτερη υλοποίηση των έργων τα δεδομένα που τηρούνται δείχνουν ότι για να τελεσφορήσει το αποτέλεσμα ενός έργου που δημοπρατείται μέσω μελετοκατασκευής απαιτείται τουλάχιστον διετής ορίζοντας, χρονικό διάστημα που συνήθως είναι υπεραρκετό για την εκπόνηση των μελετών δημοπράτησης ενός τυπικού έργου.

 

Ο ΣΑΤΕ αναφερόμενος στα ποσοστά των εκπτώσεων τονίζει πως "τα επιτευχθέμτα ποσοστά εκπτώσεων επί του προϋπολογισμού δεν μπορούν καν να μπουν στην βάσανο της σύγκρισης με αυτά που επιτυγχανονται στους κλασικούς δημόσιους διααγωνισμούς έργων, χωρίς αυτές οι διαφορές να μπορούν να αποδοθούν στο κόστος της μελέτης".

 

Από την πλευρά του ο ΣΑΤΕ συνιστά στο Υπουργείο να υιοθετηθούν πλήρως οι προτάσεις του γιατί σε άλλη περίπτωση "θα συνεχίσει να είναι μία τεράστια πηγή αδιαφάνειας και διαπλοκής".

 

Στο τέλος της επιστολής επισημαίνεται ο κίνδυνος που γεννά η επιμονή γενικευμένη επαναφοράς του συστήματος της μελετοκατασκευής και καλεί το Υπουργειό Υποδομών να προβεί σε σημαντική τροποποίηση των διατάξεων για τις μελετοκατασκευές στο επικείμενο σχέδιο νόμου.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....s-xoris-allages

 

Click here to view the είδηση

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.