Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στο Πακέτο Γιούνκερ τριπλό έργο για Προαστιακό-Επέκταση Αττικής Οδού και Λιμάνι Λαυρίου


Engineer

Recommended Posts

Όχι διπλό, αλλά τριπλό θα είναι όπως όλα δείχνουν το έργο πρόταση για το Πακέτο Γιούνκερ. 'Οπως σας είχε αναφέρει το ypodomes.com το σχέδιο του Υπουργείου Υποδομών για ταυτόχρονη επέκταση της Αττικής Οδού και του Προαστιακού από το Κορωπί μέχρι το Λιμάνι του Πειραιά μέσω του επενδυτικού σχεδίου Juncker Plan θα έχει και τρίτο σκέλος που θα αφορά στην αναβάθμιση του λιμανιού.

 

Το τριπλό έργο σκοπό έχει να τραβήξει τα μάτια της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας και να μετατρέψει το λιμάνι του Λαυρίου από ένα μικρής σημασίας συμπληρωματικό λιμάνι του Πειραιά, σε ένα ανταγωνιστικό, αναπτυξιακό, συγκοινωνιακά δεμένο λιμάνι με τον αστικό ιστό της Αθήνας.

 

Το όλο πλάνο θα έχει κόστος άνω των 500εκ.ευρώ και αναμένεται να συμπεριληθεί στη λίστα του Υπουργείου Οικονομίας στην Κομισιόν στο τέλος του μήνα.

 

Θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία ελληνικά έργα καθώς η εμπορικότητα του θα το κάνει ελκυστικό στο παγκόσμιο επενδυτικό κοινό.

 

Η κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 32 χιλιομέτρων, που θα ξεκινά από τον σημερινό κόμβο του προαστιακού στο Κορωπί και θα καταλήγει στον Νέο Λιμένα Λαυρίου.

 

Υπολογίζεται ότι η επέκταση θα εξυπηρετεί περίπου 300.000 επιβάτες καθημερινά, στους οποίους θα πρέπει να προστεθούν και όσοι θα χρησιμοποιήσουν το μέσο προκειμένου να προσεγγίσουν το Αεροδρόμιο από το λιμάνι του Λαυρίου αλλά και αντίστροφα.

 

Η γραμμή θα έχει μέχρι την Κερατέα τη χάραξη του παλαιού τρένου της Λαυρεωτικής και στη συνέχεια θα ακολουθεί νέα χάραξη. Προβλέπεται να διαθέτει δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς (στο Μαρκόπουλο και στο λιμάνι του Λαυρίου) και επτά στάσεις (Καλύβια, Κουβαρά, Κερατέα, Αμφιτρίτη, Περιγιάλι, Θορικό, Εκπαιδευτικό Κέντρο Λαυρίου).

 

Για την επέκταση της Αττικής Οδού αναμένεται να υπάρξει πλήρης ανισοπεδοποίηση του δρόμου και διαπλατύνσεις όπου αυτό είναι αναγκαίο και σύνδεσης του δρόμου με τον υπάρχοντα αυτοκινητόδρομο της Αττικής.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....-limani-lavriou

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.