Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κατηγορηματικά Αντίθετος στην Εκτροπή του Αχελώου Δηλώνει ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας


Engineer

Recommended Posts

Συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ με φορείς της Αιτωλοακαρνανίας για το θέμα του Αχελώου

 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, επιστημονικών και μαζικών φορέων της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι διατύπωσαν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο εκτροπής του Αχελώου. Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης υπεύθυνος για το Περιβάλλον Νίκος Υφαντής, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, μαζί με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατά της εκτροπής, ο Σωκράτης Κωστίκογλου ΓΓ του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κωνσταντίνος Ρόκκος. Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, Γιώργος Βαρεμένος.

 

Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε την απόλυτη και κατηγορηματική θέση της κυβέρνησης κατά της εκτροπής του Αχελώου. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην προώθηση της ολοκλήρωσης και λειτουργίας του Υδροηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ στην Μεσοχώρα, όπου είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση και βελτίωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Παράλληλα, το υπουργείο επιδεικνύει ιδιαίτερη μέριμνα ώστε η διαχείριση του ζητήματος της μετεγκατάστασης του οικισμού να γίνει με υποδειγματικό τρόπο.

 

Ο κ. Τσιρώνης αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της αναθεώρησης των σχεδίων διαχείρισης των υδάτων και στα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να προχωρήσει η χρηματοδότησή τους από την ΕΕ.

 

http://ypeka.gr/Defa...&language=el-GR

 

Πηγή: http://ypeka.gr/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.