Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σε απολογία οι εμπειρογνώμονες για τα 28 ακίνητα του Δημοσίου


Engineer

Recommended Posts

Ανοίγει ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση της πώλησης των 28 ακινήτων του Δημοσίου σε Εθνική Πανγαία και Eurobank Properties (νυν Grivalia).

 

O ανακριτής Κ. Σαργιώτης κάλεσε σε απολογία τους κατηγορούμενους για απιστία οι οποίοι ζήτησαν προθεσμία για τον επόμενο μήνα.

 

Οι κατηγορούμενοι είναι τα μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ καθώς τα μέλη του ΔΣ, που αποφάσισαν τις εν λόγω πωλήσεις (με sale and lease back) δεν διώκονται για απιστία, αφού ο καταστατικός νόμος του ΤΑΙΠΕΔ το απαγορεύει, όταν οι όποιες εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων, έχουν τύχει της έγκρισης του επιστημονικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ και έχουν, επίσης, «περάσει» τον έλεγχο νομιμότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προϋποθέσεις που ίσχυσαν για το σύνολο της πώλησης των 28 ακινήτων. Η εισαγγελία διαφθοράς με βάση τα παραπάνω έβαλε στο αρχείο την κατηγορία ως προς τα μέλη του δ.σ..

 

Στο πόρισμα που συντάχθηκε μετά από την έρευνα που έκαναν οι εισαγγελείς του τμήματος Διαφθοράς, αναφέρονται περιπτώσεις όπου τα ακίνητα φαίνονται υποτιμημένα, άλλες όπου δεν εκτιμήθηκε σωστά η αξία γης ή δεν υπήρξε ακριβής εκτίμηση για τη μελλοντική τους υπεραξία, ενώ εκτιμάται ότι υπήρξε και υπέρογκος καθορισμός των ετήσιων μισθωμάτων καθώς και επαχθείς όροι μίσθωσης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

 

Η δίωξη αφορά μόνο τους εμπειρογνώμονες, με το σύνολο της ζημίας για το Δημόσιο να υπολογίζεται από τους εισαγγελείς στα €600 εκατ.

 

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, οι εμπειρογνώμονες είχαν τις ειδικές γνώσεις και την ικανότητα να εισηγηθούν την τροποποίηση των όρων της συναλλαγής, εν τούτοις, όπως αναφέρεται, ομόφωνα γνωμοδότησαν προς το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ότι η διαδικασία που τηρήθηκε ήταν επωφελής, ενώ αποδείχθηκε ασύμφορη και απειλούσε ζημία του ελληνικού Δημοσίου ανερχόμενη σε τουλάχιστον €580 εκατ.

 

Η ΑΓΟΡΑ

 

Στελέχη της αγοράς σχολίαζαν ότι με αυτό τον τρόπο που αποτιμώνται τα ακίνητα του Δημοσίου για την παραπομπή, τα χαρτοφυλάκια ακινήτων των δύο μεγαλύτερων ΑΕΕΑΠ ξεπερνούν τα €8 δισ. σε καθαρή παρούσα αξία (NAV) κατατάσσοντας τις ελληνικές επενδυτικές στις μεγαλύτευες όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και παγκοσμίως.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...a_tou_Dimosiou/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Αλλιώς πως θα μπορούσες να δώσεις το Ελληνικό στα 250 €/τμ το δομήσιμο ....

 

 

όταν δίπλα γλυφάδα ακόμα και τώρα  το ''χειρότερο'' οικόπεδο να πάρεις  κάτω από  600ευρω δεν πέφτεις το δομήσιμο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.