Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μητρώο για τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας


Engineer

Recommended Posts

Στη δημιουργία Μητρώου Δομών Ενεργού Στήριξης της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας προχωρεί το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής. Στόχος του μητρώου είναι να καταγράψει την ταυτότητα, τις υπηρεσίες και το δυναμικό δομών και προγραμμάτων υποστήριξης επιχειρηματικότητας, όπως: παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας, υποστήριξης, δικτύωσης, χρηματοδότησης, εκπαίδευσης κ.ά.

 

Στο μητρώο μπορούν να εγγράφονται υφιστάμενες δομές και προγράμματα/ δράσεις παροχής υπηρεσιών στήριξης και φιλοξενίας προς νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις, που υποστηρίζονται ή παρέχονται είτε από ΝΠΙΔ είτε από ΝΠΔΔ, ενώ η δυνατότητα εγγραφής και επικαιροποίησης του μητρώου θα είναι συνεχής. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η δημιουργία ενός σημαντικού τμήματος του «οικοσυστήματος» καινοτομίας της χώρας που υποστηρίζει ενεργά τις νεοφυείς επιχειρήσεις και συνδυάζεται με τις πρόσφατες προκηρύξεις στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020. Στο μητρώο θα καταγραφούν αναλυτικά στοιχεία που αφορούν την ταυτότητα, τις υπηρεσίες και το δυναμικό δομών και προγραμμάτων υποστήριξης επιχειρηματικότητας που προσφέρουν θερμοκοιτίδες-τεχνολογικά πάρκα-εκκολαπτήρια-incubators, χώρους συνεργασίας-coworking spaces, προγράμματα επιτάχυνσης-accelerators κ.λπ.

 

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας, η συμμετοχή των ενδιαφερομένων στη διαβούλευση αποτελεί σημαντική πηγή πληροφόρησης. Τα έντυπα καταγραφής των εν λόγω δομών ενεργού στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας έχουν αναρτηθεί προς διαβούλευση στην ιστοσελίδα www.antagonistikotita.gr. Το υπουργείο Οικονομίας καλεί τους ενδιαφερομένους να αποστείλουν τα σχόλια - παρατηρήσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] έως τις 31 Μαρτίου 2016.

 

Πηγή: http://www.kathimeri...eirhmatikothtas

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.