Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το καλοκαίρι δημοπρατείται η γραμμή 4 του μετρό


Engineer

Recommended Posts

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν δημοπρατηθεί τα 2/3 της γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας με το πρώτο τμήμα να δημοπρατείται μέσα στο καλοκαίρι όπως ανακοίνωσε ο υπουργος Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση.

 

Η Γραμμή 4 είναι συνολικής αξίας 3,5 δισ.,και όπως είπε ο κ. Σπίρτζης και θα γίνει με σύμπραξη του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα

 

Το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 είναι περίπου 12,9χλμ και περιλαμβάνει 14 σταθμούς. Το κόστος υπολογίστηκε σε 1,295 δις ευρώ. Οι περιοχές που θα δημιουργηθούν Σταθμοί είναι στο Γαλάτσι, Κυψέλη, Γκύζη, Κολωνάκι, Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδή.

 

Το συνολικό μήκος της Γραμμής είναι περίπου 33χλμ και συνολικά 30 σταθμούς στους οποίου περιλαμβάνονται εκτός από τους σταθμούς του α τμήματος και οι σταθμοί σε Νέο Ψυχικό, Φιλοθέη, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Πεύκη και Λυκόβρυση.

 

Σταθμοί Ανταπόκρισης θα είναι οι Σταθμοί: Περισσός (Γραμμή 1), Πανεπιστήμιο (με Γραμμή 2), Ευαγγελισμός, Κατεχάκη (με Γραμμή 3), Παράδεισος (με Προαστιακό) και Μαρούσι (με Γραμμή 1).

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...o/#.Vv4SZeKLS70

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.