Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό κ. Γ. Σταθάκη


Recommended Posts

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ. Γ. ΣΤΑΘΑΚΗ

 

Κύριε υπουργέ,

 

Με την απόφαση 1402 / 362 / Α2 (ΑΔΑ: 6ΥΑΦ4653Ο7-7Χ6), δημοσιεύθηκε την 21/3/16 τροποποίηση του προγράμματος ΕΣΠΑ «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα». Στο άρθρο Α, παράγραφος 3 της τροποποίησης, μεταβάλλεται το σημείο 5 του κεφαλαίου Ι.1.4, όπου προστίθεται ο εξής όρος:

«Σημειώνεται ότι δεν μπορεί να γίνει έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ΚΑΔ που διέθετε/αν ήδη ο εταίρος/οι εταίροι του επιχειρηματικού σχεδίου ως ατομικοί επιχειρηματίες κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης (θα πρέπει να είναι διαφορετικός/οί σε πρωτοβάθμιο επίπεδο).»

 

Αποφασίσατε, με άλλα λόγια, να αποκλείσετε τις συναφείς με την απασχόληση τους καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες των υφιστάμενων επαγγελματιών - που λόγω της εμπειρίας τους πάνω στο αντικείμενο έχουν προφανώς πιο συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες θέσεις και ιδέες σε καινοτομία που αφορά το επάγγελμά τους - παραχωρώντας την ενίσχυση εξ ολοκλήρου σε ανθρώπους χωρίς την αντίστοιχη εξειδίκευση και εμπειρία.

 

Η απόφασή σας αυτή του αποκλεισμού, δεν έχει καμία λογική πάνω στην πραγματική ενίσχυση της επιχειρηματικής καινοτομίας και των Ελλήνων που αυτή τη στιγμή κάνουν προσπάθεια μέσα στις πλέον αντίξοες συνθήκες για την ανάπτυξη της οικονομίας και της καινοτομίας στην χώρα μας.

 

Ως ενεργός πολίτης της Ελλάδος, παρακαλώ να επανεξετάσετε την απόφαση 1402/362/Α2 άμεσα και να  προχωρήσετε σε εκ νέου τροποποίηση αναιρώντας την άστοχη προσέγγιση.

 

Με τιμή,

Πασχάλης Ακριβόπουλος

Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.

 


  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.