Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σχέδιο για Μικρές Ανεμογεννήτριες


Engineer

Recommended Posts

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την τοποθέτηση μικρών ανεμογεννητριών, με ισχύ ως 50 kW σε κτίρια και σε άλλους χώρους, στο μοντέλο των φωτοβολταϊκών στη στέγη, επεξεργάζεται η ΡΑΕ, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές που επικαλείται η «Ημερησία»

Στόχος είναι, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, η κατάρτιση υπουργικής απόφασης, στο πλαίσιο της πρόθεσης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος - Ενέργειας να ενεργοποιήσει τη σχετική πρόβλεψη του νόμου για τις ΑΠΕ του 2010, η οποία δεν έχει τεθεί σε ισχύ μέχρι σήμερα, καθώς δεν εκδόθηκε η υπουργική απόφαση, όπως προέβλεπε ο νόμος.

 

Ο νόμος του 2010 προσδιόριζε την εγγυημένη τιμή για τις μικρές ανεμογεννήτριες στα 250 ευρώ/ MW, τιμή που δεν πρόκειται βέβαια να ισχύσει, καθώς το μέτρο θα ευθυγραμμιστεί με το νέο πλαίσιο λειτουργίας των ΑΠΕ, με στόχο οι μικρές ανεμογεννήτριας να λειτουργήσουν με το σύστημα του ενεργειακού συμψηφισμού (net metering), όπως τα φωτοβολταϊκά.

 

Οι όροι εγκατάστασης, όπως π.χ. η απόσταση από το ηλεκτρικό δίκτυο, η χωροθέτηση στις αστικές περιοχές κ.λπ. βρίσκονται ακόμα υπό εξέταση, καθώς αρκετά ζητήματα δεν έχουν επιλυθεί, ενώ με την υπουργική απόφαση θα ρυθμίζεται και η πιστοποίησή τους.

 

Αιτήσεις

 

Με βάση τον παλαιό νόμο έχουν κατατεθεί στον ΔΕΔΔΗΕ περί τις 1.000 αιτήσεις για εγκατάσταση μικρών ανεμογεννητριών, οι οποίες και θα εξεταστούν κατά προτεραιότητα όταν τεθεί σε ισχύ η νέα υπουργική απόφαση και αν βέβαια οι αιτούντες εξακολουθούν να ενδιαφέρονται.

 

Εν τω μεταξύ η ΡΑΕ προετοιμάζει τον πρώτο «πιλοτικό διαγωνισμό για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών», στο πλαίσιο των όσων προβλέπει το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ.

 

Πηγή: http://www.energia.g...p?art_id=103915

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Ερωτω εγω οι εγκατάσταση η αδειοδότηση μεγάλων πάρκων για ανεμογεννήτριες που βρίσκετε?Τα φωτοβολταικά δεν είναι το ίδιο με τις ανεμογεννήτριες μην γελοιομαστε πως θα εγκατασταθούν αυτά σε αστοικά κέντρα .

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Επαναφ'ερω το θέμα μιας και υπάρχει ''σχετική'' κινητικότητα. Εκδόθηκε απο το ΥΠ.ΕΝ. η FIT για τις μικρές ανεμογενήτριες, συγκεκριμένα η τιμή πώλησης ορίστηκε στα 157 €/MWh και απομειώνεται  κατά 3€/MWh για κάθε 4MW που εγκαθίστατε μέχρι τα 20MW.

Αλήθεια, γνωρίζει κανείς τι άλλο εκκρεμεί απο άποψη νομοθετικών αποφάσεων για το πολύπαθο αυτό σχέδιο;

6ΕΑΒ4653Π8-ΗΩΑ.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.