Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κέρκυρα, η πρώτη πόλη στην Ελλάδα με Κανονισμό Αστικής Λειτουργίας για το Ιστορικό Κέντρο


Engineer

Recommended Posts

Η Κέρκυρα είναι η πρώτη ελληνική πόλη με ιστορικό κέντρο που θα διαθέτει Κανονισμό Αστικής Λειτουργίας μετά και την ομόφωνη έγκριση, που έλαβε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

 

Ο Κανονισμός Αστικής Λειτουργίας θα αφορά το σεβασμό της ιστορικότητας της παλιάς πόλης και τη γενικότερη αντιμετώπιση των θεμάτων που έχουν σχέση με τη λειτουργία της.

 

«Ο Κανονισμός αποτελεί πλέον ένα σημαντικό εργαλείο για τη διευθέτηση των ζητημάτων που απασχολούν την παλιά πόλη, ενώ μετά την έγκρισή του από το ΚΑΣ, η διαδικασία εφαρμογής του προβλέπει την έκδοση Κανονιστικής απόφασης από το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κέρκυρας Νίκος Αναστασόπουλος, ενώ επεσήμανε ότι ο «Κανονισμός αποτελεί το manual της λειτουργίας της Παλιάς Πόλης, είναι ο τρόπος της διαχείρισής της, ο τρόπος της εκμετάλλευσης των κοινόχρηστων χώρων, η ανάδειξη των ιστορικών κατοικιών, ο τρόπος της προβολής των εμπορευμάτων και πολλά άλλα ενταγμένα σε ένα πλαίσιο. Είναι η πρώτη πόλη που βάζει κανόνες, μένει να είναι και η πρώτη πόλη που θα εφαρμόσει τους κανόνες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασόπουλος.

 

Τα νέα μέτρα και η εκτενής παρουσία του Κανονισμού Αστικής Λειτουργίας στην Παλιά πόλη της Κέρκυρας θα παρουσιαστούν σε ημερίδα της UNESCO που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα, στις 16 Απριλίου.

 

Πηγή: http://www.topontiki...istoriko-kentro

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.