Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτης τεχνικού γραφείου κατηγορείται ότι εξαπάτησε δεκάδες πελάτες του αποσπώντας πάνω από 50.000 ευρώ


ay8airetos

Recommended Posts

Τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων υποσχόταν 42χρονος ιδιοκτήτης τεχνικού γραφείου σε δεκάδες πελάτες του, από τους οποίους φέρεται ότι εισέπραξε πάνω από 50.000 ευρώ, χωρίς όμως να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Την υπόθεση αποκάλυψε το τμήμα Ασφάλειας Μενεμένης, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 42χρονου για απάτη και πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση.

 

Συνολικά 86 άτομα -κυρίως από τη δυτική Θεσσαλονίκη- που απευθύνθηκαν κατά το 2011 στο γραφείου του, επιθυμώντας να νομιμοποιήσουν ημιυπαίθριους χώρους, κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα απάτης, το ύψος της οποίας, σύμφωνα με τη δικογραφία, ανέρχεται σε 53.645 ευρώ.

 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 42χρονος αρχικά προσκόμιζε στα ανυποψίαστα θύματα έγγραφα, εκδοθέντα δήθεν από Υπηρεσίες και Τμήματα Πολεοδομίας της Θεσσαλονίκης, τα οποία αφορούσαν τις σχετικές διαδικασίες διευθέτησης. Στη συνέχεια, ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά, που υποτίθεται ότι προορίζονταν για την κάλυψη του απαιτούμενου παράβολου, την πληρωμή δήθεν προστίμου και την αμοιβή του, κι αφού τα εισέπραττε γινόταν άφαντος.

 

Σημειώνεται ότι ο ίδιος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης για παρόμοιες περιπτώσεις απάτης.

 

Πηγή: imerisia.gr

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

σιγα τα λεφτα που τους εφαγε μωρέ ... αν ηταν δικηγορος ή κανενας γιατρος με φακελακι ουτε που θα ελεγαν τιποτα ... ουτε 500 ευρω δεν εχασε ο καθενας και το κανουν θεμα .. ελεος με την προκαταληψη κατα των μηχανικων ;;; ενας βρεθηκε να κονομησει και τον κραζουν ... που ζουμε ;;;; χαχαχχ

  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν είναι ο μοναδικός.

Είναι και άλλοι"συνάδελφοι" υπολογοι για παρόμοια αδικήματα που πρόκειται να περάσουν και από πειθαρχικό του ΤΕΕ

Link to comment
Share on other sites

Ε ας ακουστούν και λιγο οι μηχανικοι ολο για γιατρους και δικηγόρους μαθαίνουμε..

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ από την παραπάνω είδηση μέχρι τώρα ούτε είδα, ούτε άκουσα να ήταν Μηχανικός. Χωρίς και να το αποκλείω βέβαια, αλλά μη βιαζόμαστε να του φορέσουμε την ταμπελίτσα.  Μην ξεχνάμε δε ότι η διαδικασία του 3843/10 δεν ήταν ηλεκτρονική όπου φαίνεται διαπιστωμένος ο μηχανικός, όσο δε για το "Τεχνικό γραφείο"  είναι προσφιλής επιγραφή για παρκετάδες, μπογιατζήδες, ανακαινιστές μέχρι και μεσίτες.........

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Και  οι μεσίτες λένε το γραφείο μας αναλαμβάνει την έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών(πολύ κακώς για εμάς). δεν γνωρίζουν όλοι πως εκδίδεται και από ποιον.


  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.