Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΥΠΕΚΑ: Ρυθμίσεις για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων


Engineer

Recommended Posts

Στην αντιμετώπιση των προβλημάτων διαχείρισης των υδάτινων πόρων με τη δημιουργία δικτύων, θέσπιση ενιαίων κανόνων τιμολόγησης και δραστική μείωση της σπατάλης του, προχωρεί η κυβέρνηση. Η διευθέτηση αυτού του ζωτικής σημασίας ζητήματος για τις αγροτικές καλλιέργειες προέκυψε από τις απαντήσεις των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλας Κατσαβριά-Σιωροπούλου.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιρώνης, ολοκληρώνονται οι μελέτες για την ορθή διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στη διαχείριση του ύδατος στη βαμβακοκαλλιέργεια, καθώς έχει διαπιστωθεί αυξημένη σπατάλη. Όπως χαρακτηριστικά είπε, σήμερα χρησιμοποιούνται πάνω από 700 κυβικά νερού ανά στρέμμα, ενώ η κατανάλωση πρέπει να είναι 379 κυβικά. Πρόσθεσε, επίσης, πως είναι έτοιμα τα νέα διαχειριστικά σχέδια με ενιαίους κανόνες τιμολόγησης και σημείωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση ιδιωτικοποίησης του νερού και των δικτύων μεταφοράς του».

 

Αναφορικά με τη στήριξη της βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της βαμβακοκαλλιέργειας, ο κ. Αποστόλου από την πλευρά του τόνισε ότι στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης -με συνολική κοινοτική συμμετοχή ύψους 4,7 δισ.ευρώ – βασική προτεραιότητα αποτελεί η αγροτική ανάπτυξη της χώρας με τη συμμετοχική λειτουργία, τα συμμετοχικά σχήματα, τα λεγόμενα clusters.

 

Πηγή: http://www.ypaithros...

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.