Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επιλογή τύπου ελεγκτή


andreaskouzapas

Recommended Posts

Κυριοι γεια σας.

Θελω να κατασκευασω ενα μηχανημα το οποιο για να λειτουργησει σωστα πρεπει να περνει feedback απο limit switches η proximity switch η οτιδηποτε χρειαστει και να δινει εντολες για να ενεργοποιουντε contactors. Να χρεισιμοποιησω plc η κατι πλακετες οπως το ardruino η το rashberry; Πειτε μου την γνωμη σας.

Link to comment
Share on other sites

το plc ειναι η ακριβοτερη αλλα και η καλυτερη επιλογη για αυτη την δουλεια.αν προκειται για παραγωγη βεβαια(και οχι 1 τεμ.) το συζηταμε.

Link to comment
Share on other sites

Θα έλεγα όχι εάν είναι μόνο η ενεργοποίηση της μηχανής !

Edited by SDSOLUNAC
Link to comment
Share on other sites

το συγκεκριμενο μηχανημα θα κανει ενα κυκλο εργασιας. Για να γινει ομως σωστα πρεπει να λαμβανει σηματα απο διαφορα switches. Και ως επακολοθο να δινει εντολες σε actuators η contactors. Τωρα νομιζω ειμαι πιο ξεκαθαρος. Εχει δουλεψει κανεις με τετοιου ειδους καταστασεις να μας πει; Τα plc τι τιμες εχουν στο εμποριο και τι χρειαζομαι για τον προγραμματισμο του; Η γλωσσα lader ισχυει ακομα;

Link to comment
Share on other sites

ριξε μια ματια στα siemens logo εινα καταλληλα για μικρες εργασιες .βγαινουν σε διαφορεσ εκδοσεις οποτε καλο ειναι να ξερεις εκ τον προτερων τι ζητας..

ο προγραμματισμος του γινετε ειτε μεσα απο το plc ειτε μεσω Pc μεσω του προγραμματος logo soft comfort στο οποιο σχεδιαζεις και μεσω lader αλλα και με block diagram

 

ps αν θεσ να ριξεις μια ματια στο προγραμμα μπορεις να το κατεβασεις ειναι free για σχεδιαση

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ, ένα Logo εφόσον αρκεί είναι η καλύτερη λύση (με την έκδοση basic, χωρίς οθόνη, γύρω στα 100 ευρώ), εξαρτάται βέβαια και από τον αριθμό εισόδων/εξόδων, αν χρειάζεσαι αρκετά, νομίζω το logo έχει 6/4 μπορείς να δείς και την σειρά S7-1200 σε λίγο μεγαλύτερη τιμή, αλλά απείρως περισσότερες δυνατότητες και αριθμό Ι/Ο.

.... ξέχνα τα περί arduino, αυτά διαχειρίζονται μόνο 5V στα 10mA, χρειάζονται έξτρα υλικά για να "βγούν στον έξω κόσμο", θα το σκεφτόμουν μόνο αν χρειαζόσουν αρκετά κομμάτια >10 και έφιαχνες ειδική πλακέτα για τη λύση σου.

Edited by slammer
Link to comment
Share on other sites

Τα arduino κ οι κλωνοι του δεν ειναι φτιαγμενα για τετοιο περιβαλλον. Ειναι πιο πολυ για χομπιστες. Παρε ενα μικρο plc κ εισαι OK

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.