Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Στη Λιουμπλιάνα παρουσιάζονται τα έργα του Υποδομών για το Πακέτο Γιούνκερ


Engineer

Recommended Posts

Σύσσωμο σχεδόν το Υπουργείο Υποδομών παραβρίσκεται στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας προκειμένου να παρουσιάσει τα προτεινόμενα έργα του Πακέτου Γιούνκερ που αφορούν το ΥΠΟΜΕΔΙ.

 

Με το ΕΣΠΑ να έχει μείνει ..μισό οι ελπίδες για την υλοποίηση νέων μεγάλων έργων στρέφεται στην επενδυτική πλατφόρμα της ΕΕ με αν όλα πάνε κάλα κάποια από τα μεγάλα μελλοντικά project της χώρας θα υλοποιηθούν μέσω του Επενδυτικού Σχεδίου.

 

Στη Λιουμπλιάνα βρίσκονται εκτός από τον Υπουργό Υποδομών, η Γενική Γραμματέας Μεταφορών κα Πέρκα και οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι της ΕΡΓΟΣΕ, της Αττικό Μετρό κ. Βούρδας και Παπαδόπουλος.

 

Τα project που θα παρουσιαστούν είναι αυτά που έχουν διαρρεύσει στον τύπο τους τελευταίους 2 μήνες και τα σημαντικότερα είναι:

 

1. ΓΡΑΜΜΗ 4 ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ. Μιλάμε για το πρώτο τμήμα Αλσος Βεϊκου-Γουδή και κατόπιν για όλη τη γραμμή. Η μεγάλη διαφοροποίηση σε σχέση με το παρελθόν είναι πως τα τμήματα από 5 έγιναν 4 με το τμήμα από το Γουδή να μην φτάνει μόνο μέχρι το Μαρούσι αλλά μέχρι το τέρμα της γραμμής στην Εθνική Οδό. Το συνολικό κόστος φτάνει τα 3,3 δις ευρώ.

 

2.ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ Εντάσσονται όλες οι επεκτάσεις και νέες γραμμές του Μετρό. Μιλάμε για την επέκταση προς Εύοσμο και προς Αεροδρόμιο και τον νέο κλάδο προς Ευκαρπία. Το κόστος φτάνει τα 1,2δις ευρώ.

 

3.ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΟΡΩΠΙ-ΛΑΥΡΙΟ

Τριπλό έργο επέκτασης δρόμου και σιδηρόδρομου από το Κορωπί στο Λαύριο με ταυτόχρονη αναβάθμιση του λιμανιού. Κόστος άνω των 500εκ.ευρώ.

 

4.ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΟΡΜΕΝΙΟ

Τριπλό έργο ολοκλήρωσης του οδικού άξονα, αναβάθμισης και ηλεκτροκίνησης του σιδηροδρομικού αλλά και λιμενικά έργα στην Αλεξανδρούπολη. Εκτιμώμενο κόστος 300εκ.ευρώ

 

5.ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Υψηλής αξίας οδικό έργο που περιλαμβάνει την υπόγεια επέκταση της Δ.Περιφερειακής με αστική σήραγγα 3χλμ και αναβάθμιση της Λ.Βουλιαγμένης στο τμήμα Άγιος Δημήτριος-Ελληνικό. Κόστος ανώ των 500εκ.ευρώ.

 

6.ΝΕΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΤΕΛ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ-ΑΘΗΝΑ

Ένα από τα έργα φαντάσματα καθώς σχεδιάζεται από το 2001. Κόστος 150εκ.ευρώ και περιλαμβάνει νέο τερματικό σταθμό ΚΤΕΛ πάνω από το Σταθμό Μετρό Ελαιώνα καταργώντας τους σημερινούς σταθμούς σε Λιοσίων και Κηφισό.

 

7.ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΠΑΤΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Τριπλό έργο με την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής, το οδικό τμήμα Καλό Νερό-Τσακώνα και τα λιμάνια του Κατάκολου, της Κυλλήνης και της Καλαμάτας. Κόστος 600-800εκ.ευρώ.

 

8.ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ-ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Έργο με μεγάλη αξία για τον Πειραιά και μεγάλα κέρδη για αυτούς που θα το αναλάβουν. Εκτός από την υποθαλάσσια σήραγγα υπάρχουν σκέψεις και για την έλευση Τραμ μέχρι τα Παλούκια της Σαλαμίνας. Κόστος 450εκ.ευρώ.

 

9.ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Το γνωστό έργο που πλέον είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί. Βρίσκεται νότια του Ηρακλείου και θα αποτελέσει το νέο μεγάλο διεθνές αεροπορικό κόμβο στη χώρα. Κόστος 850εκ.ευρώ.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....paketo-gioynker

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.