Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στη σταύρωση οδηγούνται χιλιάδες μηχανικοί με μπλοκάκι


Engineer

Recommended Posts

η λυση δινεται μεσα απο τις εκλογες οσο οι μηχανικοι και γενικα οι ελευθεροι επαγγελματιες πανε ασυνταχτοι και χωρις αιτοιματα παρασηρωμενοι κιολας απο λαικιστες και ψευτες ... δεν

υπαρχει καμια σωτηρια για τον μικρο ελευθερο επαγγελματια ...τι θα επρεπε να γινει.;;; στην αμερικη εχουν τα λομπι ... 

 

Λόμπι δεν κάνουν 300.000 ψαράκια. Κάνουν 30 καρχαρίες. 

 

Λόμπι 300.000 είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Εδώ το ΤΕΕ δεν εκπροσωπεί όλους τους μηχανικούς. Κάτι κάνει η ΕλΕΜ αλλά και αυτή λίγα πράγματα. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 48
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αρνουμαστε να καταλαβουμε οτι στον Δυτικό καπιταλιστικό ανεπτυμενο κόσμο οι αυτοαπασχολουμενοι επαγγελματιες αποτελουν μια μικρη μερίδα και οχι την πλειοψηφια.

 

Θα το καταλαβουμε ομως με το ζορι

 

Οι ελευθεροι επαγγελματιες στην Ελλαδα  ειναι εξωφρενικα πολλοι - προσφέρουν κατα κανόνα χαμηλοτατης ποιοτητας υπηρεσίες και συστηματικα φοροδιαφευγουν.

 

Ετοιμαστειτε λοιπον να κλεισετε τα φοροκλεπτικα γραφειακια σας, που σφραγιζετε 4178 και να πατε να δουλεψετε με 3.60 σε καμια μεγαλη εταιρια που θα παρει κανα κανονικό εργο

 

Το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο, και στην Ελλαδα εχουμε μαζευτει παααααρα πολλα μικρα ψαρακια

  • Upvote 6
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ. Και δεν είναι μόνο οι μηχανικοί. 

 

- Πάρα πολλές μικρές βιοτεχνίες, λίγα εργοστάσια.

- Πάρα πολλά μαγαζάκια, λίγα ΜΟΛ.

- Πάρα πολλοί ιατροί, δικηγόροι κ.τ.λ. , λίγες αντίστοιχες εταιρίες.

- Πάρα πολλές εφημερίδες και κανάλια, λίγα μεγάλα κανάλια και εφημερίδες.

 

Έτσι έχει φτιαχτεί η ελληνική οικονομία γενικά. Γιατί ? Γιατί είναι παραγοντική, ο γνωστός του γνωστού. Δεν βασίζεται στην αξία αλλά στις γνωριμίες. Και το κυρίως καπιταλιστικό κόμμα η ΝΔ αυτό εκπροσωπεί. Την γνωριμία και το ρουσφέτι εις βάρος της ικανότητας. Αν το καπιταλιστικό σου κόμμα έχει τέτοια μυαλά, τέτοιον καπιταλισμό θα έχεις.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όταν τo 2012 ζητήθηκε και συζητήθηκε μέσω του φόρουμ συγκέντρωση μηχανικών, ο αριθμός συναδέλφων που συγκεντρώθηκε ήταν 3 (τρεις.)  

 

Ο κλάδος μας απλά δεν έχει όργανο συνδικαλισμού και είμαστε έρμαια της τύχης μας. 

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Αντιπαρέρχομαι την τρολιά περί καπιταλισμού, αλλά τελικά σωστά διαπιστώνεις ότι:

1) Βγαίνουν πάρα πολλοί από τα Πανεπιστήμια/ΤΕΙ (παρεμπιπτόντως ο Φίλης είπε ότι πολλά ΤΕΙ επικαλύπτονται σε επιστημονικό πεδίο με πολλά ΑΕΙ- για ποιον χτυπάει η καμπάνα??).

2) Οι ΕΕ έχουν συνδεθεί- και σωστά- με τη λέξη φοροκλοπή. Σε αυτό όμως φταίει και το παρακράτος των ελεγκτικών μηχανισμών του Δημοσίου.

Εκεί που σφάλλεις είναι στο ότι:

1) Δεν θα έρθουν μεγάλες εταιρείες στο Ελλαδισταν για να μπορέσουμε να διοριστούμε με 3 και 60 δραχμές.

2) Η ελλάδα είναι μικρή αγορά και μόνο με τις μικρομεσσαίες επιχειρήσεις μπορεί να σταθεί ηοικονομία.

3) Οι ΕΕ στην Ελλάδα προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και δεν έχεις παρά να δεις ότι η κυβέρνηση των δύο σχεδίων νόμου μέσα σε 7 μήνες (Ιαν.2015-Σεπ.2015) κατάφερε να κάνει δημοψήφισμα μέσα σε 1 εβδομάδα με τους Ιδιώτες Ελεύθερους Επαγγελματίες Δικηγόρους.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τι να κανουμε δηλαδη; Εδω δεν έγινε τιποτα με τα cc που δεν ειχε ξαναγίνει ποτε στην ιστορία, εδω δεν έγινε τιποτα με μειώσεις μισθών, συντάξεων κόψιμο δώρων κτλ που δεν ειχε γινει και αυτο ποτε στην ιστορία και περιμένετε να γινει κατι για τους μπλοκάκιδες; Τη λύση θα την βρει ο καθενας μονος του με θεμιτους η αθέμιτους τρόπους.. Τα υπόλοιπα ειναι βερεσέ..

Αλλα οπως και να το κανουμε δεν μπορει πλέον να εχουμε τόσους πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικους, γιατρους, δικηγόρους κτλ σε μια χωρα χωρις ανάπτυξη.. Δεν εχει τόσους μαζι η Γερμανία και θα εχει η ελλαδα; Καποια στιγμη πρεπει να σταματήσει αυτο ο καθενας να δηλώνει ελεύθερος επαγγελματίας με τις ίδιες υπηρεσίες που κανουν άλλοι χιλιάδες.. Δεν ειναι βιώσιμο πως να το κανουμε..

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εάν οι αλληλέγγυοι κάνουν κατάληψη με μερικά ακόμα κτίρια συριζέων και λοιπών προοδευτικών δυνάμεων βλέπω να λύνουν το προσφυγικό άμεσα.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το άρθρο είναι λάθος στην αρχή της σκέψης του. Ουσιαστικά ζητάει ο ελ.επ. που κάνει συνεργασία με μπλοκάκι με μία εταιρία, να έχει τα προνόμια μισθωτού. Δηλαδή αυτό τι νόημα έχει ? Γιατί να μην τον προσλάβει τότε η εταιρία ? Και να είναι έτσι τότε θα κάνουν όλοι εικονικά μπλοκάκια και θα έχουν αφορολόγητα κ.τ.λ. Και θα φωνάζουν και οι μισθωτοί και οι εταιρίες που κάνουν προσλήψεις και θα φωνάζει και η αριστερά ότι έτσι δεν θα γίνονται προσλήψεις και πάμε στον μεσαίωνα με τα μπλοκάκια.

 

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ....Ή ΒΑΣΙΚΆ ΞΈΡΟΥΜΕ...ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ!

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

μια και το εφερε η κουβεντα ... αν και πρεπει να ανοιξω καινουργιο θεμα ...

αν δυο μηχανικοι πανε εναλλαξ ο ενας στον αλλο ως μισθωτοι ας πουμε για 6μηνες δεν ποιανουν το αφορολογητο ως μισθωτοι των 9000 ; 

Link to comment
Share on other sites

Να δω αν κλείσουν όλα αυτά τα γραφειάκια και γενικότερα μειωθούν οι Ελ.Επ πως θα πληρωθούν οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και των ταμείων που σχετίζονται με συντάξεις Ελ.Επ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.