Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Χρήσεις Γης - Περιοχή Ανάπτυξης Αγροτικών Δραστηριοτήτων


soukiasch

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!

Στην Περιοχή των Γιαννιτσών προέκυψε το εξής θέμα:

Πρόσφατα μου ζητήθηκε να βγάλω μια άδεια για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (οβελιστήριο) σε περιοχή εκτός σχεδίου επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Έδεσσας.
Το κατάστημα βρίσκεται σε περιοχή χαρακτηρισμένη ως "Περιοχή Ανάπτυξης Αγροτικών Δραστηριοτήτων" σύμφωνα με ΓΠΣ του 2009. Μια από τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης είναι: κτίρια και εγκαταστάσεις αναψυχής. Επισημαίνεται ότι σε καμιά περιοχή εκτός σχεδίου Γιαννιτσών και για τις επιτρεπόμενες χρήσεις, δεν γίνεται μνεία ή κάποιου είδους διάκριση, σε εγκαταστάσεις αναψυχής και εγκαταστάσεις που να έχουν σχέση με εστίαση (μοναδική διάκριση ανάμεσα σε κτίρια αναψυχής και κέντρα διασκέδασης).
Ο Δήμος αρνείται να χορηγήσει άδεια για το συγκεκριμένο κατάστημα, θεωρώντας ότι δεν εμπίπτει η συγκεκριμένη χρήση σε χρήση αναψυχής. Με αυτό το τρόπο δημιουργεί τετελεσμένο γεγονός, ότι δηλαδή πουθενά εκτός σχεδίου Γιαννιτσών και εντός του ΓΠΣ, δεν επιτρέπονται χώροι εστίασης (αλλά δεν μπορούν να το αντιληφθούν).
Η Πολεοδομία δεν δίνει βεβαίωση για το τι θεωρεί χώρο αναψυχής.
Κανένας δηλαδή δεν παίρνει την ευθύνη της απόφασης.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια διευκρίνηση σχετικά με τους χώρους αναψυχής και τις χρήσεις γης. Αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος κάτι διαφορετικό σε άλλα ΓΠΣ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο και τυχόν απαντήσεις σας.
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.