Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δίρριχτη στέγη/ σοφίτα


Recommended Posts

Στην περίπτωση δίρριχτης στέγης, όπως αυτή που επισυνάπτω, στο εσωτερικό της οποίας κατασκευάζω σοφίτα (με μέσο ύψος <2.20 μ κλπ), ως ύψος κτιρίου σε κάθε θέση μετράμε το H, πριν δηλαδή το σημείο που αρχίζει η στέγη;

Επίσης, δεν υπάρχει πρόβλημα με τη δίρριχτη στέγη να έχει διαφορετικές κλίσεις ώστε να δημιουργέιται αυτή η κατακόρυφη μικρή επιφάνεια στη μέση για φυσικό φωτισμό, σωστά;

post-48590-0-16583900-1462294442_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ thanasis 3. 

Δε διατύπωσα καλά την ερώτηση εγώ. Σχεδιάζω για μία περιοχή όπου έχει μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος ορόφων 7.5 m μη συμπεριλαμβανομένου του ύψους της στέγης. Το 7.5 μ στη δική μου περίπτωση είναι το H, σωστά;

Ρωτάω επειδή όταν έχεις τετράρριχτη στέγη είναι απλό να πεις ποιο είναι το ύψος χωρίς τη στέγη, αλλά όταν έχεις δίρριχτη στέγη που στις 2 από τις 4 όψεις φαίνεται τοίχος και μάλιστα χρησιμοποιείται για σοφίτα, θέλω να επιβεβαιώσω ότι αυτό δεν επηρεάζει το υπολογιζόμενο "ύψος ορόφων χωρίς τη στέγη".

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τον ΝΟΚ:

"Στέγη είναι η κατασκευή κάλυψης του κτιρίου, η οποία περιλαμβάνει τη φέρουσα

κατασκευή και την επικάλυψή της και μπορεί να αποτελείται από επιφάνειες διαφόρων μορφών, κλίσεων και υλικών."
Άρα λοιπόν ο τοίχος δε σε επηρεάζει (ούτ, ούτε η κατακόρυφη επιφάνεια για φυσικό φωτισμό.
 
Ύψος στέγης κατά ΝΟΚ:
"Ύψος στέγης είναι η μεγαλύτερη κάθετη απόσταση από το σημείο έδρασής της έως το ανώτατο σημείο της και αν δεν ορίζεται διαφορετικά, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 2,00 μ. από το ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής."
Ο περιορισμός για τα 2,00μ ύψος στέγης ισχύει μόνο όταν το κτίριο εξαντλεί το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος. Έτσι λοιπόν μπορείς να κατασκευάσεις μεγαλύτερη στέγη αρκεί το ύψος κτιρίου σου να μην υπερβαίνει το (μεγ. επιτρεπόμενο + 2,00μ).
 
Αρκεί να ισχύουν ταυτόχρονα:
-το Η όπως το δείχνεις να είναι μικρότερο από 7,50μ
-το ύψος του κτιρίου να είναι μικρότερο από 7,50+2,00 = 9,50 (εκτός αν ορίζεται διαφορετικό ύψος στέγης στην περιοχή σου)
 
Ενδιαφέρον:
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.