Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τέλη κυκλοφοριας με τον μήνα....


Recommended Posts

Υπεγράφη η ρύθμιση
 

    Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα   

Αθήνα

Υπογράφηκε και προωθείται άμεσα στη Βουλή η ρύθμιση, βάσει της οποίας δίνεται η δυνατότητα άρσης της ακινησίας επιβατικών οχημάτων ή μοτοσικλετών ιδιωτικής χρήσης με την καταβολή των τελών κυκλοφορίας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών με βάση τη νέα ρύθμιση:

    για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα, ετησίων τελών κυκλοφορίας,
    για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα, ετησίων τελών κυκλοφορίας,
    για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας που απομένουν έως τις 31-12-2016, συν δύο δωδέκατα ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Με την συγκεκριμένη ρύθμιση, δίνεται κίνητρο στους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους (αδυνατώντας να καταβάλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας) να προβούν σε άρση της ακινησίας των οχημάτων με την καταβολή των αναλογούντων τελών, για μία μόνο φορά μέσα στο 2016.

Newsroom ΔΟΛ

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

σχολιο απο  φιλο

 

"Δηλαδή αν έλεγαν έστω αναλογική πληρωμή για κάθε μήνα  1/12, τι φοβήθηκαν, ότι θα θιγεί αίσθημα δικαίου; Εξάλλου το θέμα δεν είναι μόνο με τα τέλη αλλά και με την ασφάλεια αυτοκινήτου. Ας δώσουν κίνητρο κίνησης οχήματος και να ρεφάρουν από τις ασφαλιστικές και την αύξηση τζίρου συσχετιζόμενου με το αυτοκίνητο (ανταλλακτικά, ΦΠΑ κλπ).

Κάκιστοι σε όλα. Δυστυχώς."

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν πρόκειται για τελη κυκλοφορίας "με το μήνα" , αλλά για τέλη κυλοφορίας με το μήνα και με "καπέλο" . :mrgreen:

Αλλη μια καλή προσπάθεια αποδυνάμωσης ενός σωστού κατά τα  άλλα  μέτρου .

Link to comment
Share on other sites

λογικη η αυξηση ανα μηνα οπως οταν αγοραζεις τηλεωραση με δοσεις ... απο εκει και περα ολα ειναι μπαχαλο εχουν χασει την μπαλα ...

Edited by george68
Link to comment
Share on other sites

την τηλεοραση την πληρωνεις με δοσεις και τοκο αλλα την χρησιμοποιεις για 12 μηνες.....

όλο μαλακιες κάνουν...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

χμ...

δεν εχει σχεση ουτε με τον "κωτσοβολο¨ούτε με τις "40"  δοσεις ...που ειναι και ατοκες..

εχει σχεση με τον Υπουργο που γυρισε σπιτι του και ειπε στη γυναικα του

-σημερα νομοθετησα να παρουν πίσω τις πινακιδες.....αρκει να πληρωσουν

-μπραβο αγαπη μου, του ειπε η συζυγος....να το παρει και η καημενη η απο κατω που αλλαζει τρεις συγκοινωνιες καθε μερα.....και τι θα πληρωσουν?

- να ..."θεσπισα" οτι για να το κυκλοφορησουν ενα  μηνα...πρεπει να πληρωσουν για  δυο μηνες  κι αν θελουν τρεις  να πληρωσουν για τεσσερες..πώς σου φαινεται???

-παλι μαλακια εκανες...αγαπη μου

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη ξέρεις πως είναι η πολιτική στην Ελλάδα και ιδίως οι δημοσιογράφοι . Αν δεν έβαζε το καπέλο , θα έγραφαν ότι αδικούνται αυτοί που προπληρώνουν όλο το έτος , ενώ μπορεί να το πουλήσουν , χάσουν ή οτιδήποτε άλλο . Δεν τους πιάνεις πουθενά . Ο λαικισμός ό,τι απόφαση και να έπαιρναν θα μπορούσε να υπάρξει . Η μόνη λύση είναι να μειωθούν τα τέλη των μεγάλων κυβικών εκεί που ήταν το 2009 .

Link to comment
Share on other sites

... Με λιγα λογια επειδη θελω να κυκλοφορήσω το αυτοκίνητό μου για εναν μηνα θα φαω προστιμο πληρώνοντας δυο μηνες ... βρε δε πάνε στο διαολο τα καθηκια ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.