Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Θεσσαλονίκη: Στο «πακέτο Γιούνκερ» η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου


Engineer

Recommended Posts

Έργα για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης σχεδιάζει να εντάξει για χρηματοδότηση στο «πακέτο Γιούνκερ» η δημοτική αρχή και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταθέσει σχετικό φάκελο στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

 

Μεταξύ των έργων που επιδιώκει ο δήμος να ενταχθούν είναι η επέκταση της παλιάς παραλίας, η ανάπλαση των δύο ναυταθλητικών ομίλων, η δημιουργία μαρίνας στο Μέγαρο Μουσικής καθώς και τρία υπόγεια πάρκινγκ, που θα καλύψουν τις ανάγκες στάθμευσης των κατοίκων, στην περιοχή από την οδό Μαρία Κάλλας έως και την εκκλησία του Κυρίλλου και Μεθοδίου.

 

«Θα πρέπει να αναπτυχθεί το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης και να φέρνει έσοδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, εκτιμώντας ωστόσο πως εάν προχωρήσουν τα συγκεκριμένα έργα θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2030.

 

Πέρα από το «πακέτο Γιούνκερ» στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι η χρηματοδότηση από ευρωπαϊκές τράπεζες για να γίνουν έργα στην πόλη. Ήδη έχει εγκριθεί δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Επενδύσεων και το επόμενο διάστημα το θέμα θα τεθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.

 

Στο πλαίσιο αναζήτησης πηγών χρηματοδότησης, ο κ. Μπουτάρης την ερχόμενη Τρίτη, 10 Μαΐου, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Παρευξεινίας Τράπεζας.

 

Πηγή: http://www.localit.gr/archives/108043

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.