Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

  • 1 year later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Μήπως έχει κανείς τα αρχεία του Corine Land Cover 2012 στον υπολογιστή του? Προσπαθώ να τα κατεβάσω από τον ΟΚΧΕ αλλά μάλλον δεν λειτουργεί ο server τους.

Αν ναι μπορείτε να τα ανεβάσετε σε dropbox ή google drive ή σε άλλο cloud?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε τα έχω εγώ. Επειδή είμαι εκτός γραφείου, θα κοιτάξω να στα ανεβάσω κάποια στιγμή αύριο εάν δεν σε έχει εξυπηρετήσει κάποιος άλλος.

Edited by ΘΟΔΩΡΑΣ
Link to comment
Share on other sites

 

Μήπως έχει κανείς τα αρχεία του Corine Land Cover 2012 στον υπολογιστή του?

 Από εδώ δοκίμασες να τα κατεβάσεις;

 

http://land.copernicus.eu/pan-european/corine-land-cover/clc-2012

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ συνάδελφοι,

Τα είχα κατεβάσει από το Copernicus αλλά είναι γεωαναφερμενα σε ενα σπάνιο σύστημα συντεταγμένων και δεν μπορώ να τα καθίσω καλά στο GIS.

Τα πήρα τελικά από το κτηματολόγιο που είναι σε εγσα87 οπότε οκ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Καλημέρα συνάδελφοι.... ξεθάβω λίγο το topic για να ρωτήσω δύο πραγματάκια καθώς είμαι λίγο άσχετος από περιβαλλοντικά θέματα.... Εάν σήμερα θέλω να φτιάξω ένα σχέδιο αποτυπώνοντας ένα έργο (π.χ οδοποιία - δρόμος) με υπόβαθρο τους χάρτες εδαφοκάλυψης corine ποιους χάρτες θα χρησιμοποιήσω? έχω βρει τα επίσημα αρχεία corine 2000 εδώ, στην αρχική σελίδα υπάρχει το link με τις εκδόσεις 2006 & 2012 και κάνοντας μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο καταλήγω ότι υπάρχουν και χάρτες για το 2018 χωρίς όμως να βρίσκω κάπου επίσημα τα αρχεία .shp για την Ελλάδα σε ΕΓΣΑ.... τελικά τι χρησιμοποιούμε?....Εάν μπορεί κάποιος να με κατευθύνει.... Εσείς τι κάνετε σε αντίστοιχες περιπτώσεις? Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.... ευχαριστώ προκαταβολικά!

Edited by lou
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ συν. Lou. Γράφω περισσότερο για να τονίσω, πως η αποτύπωση ,για έργα οδοποιίας, είναι μία δουλειά που απαιτεί, πάνω απ' όλα, μεγάλη ακρίβεια προπάντων στα υψόμετρα των τοποστεθερών. Δεν μας λες τι ακριβώς θέλεις να κάνεις ή απλά θες να "ψαρέψεις" πληροφορίες για το "corine" (που εγώ δεν το γνωρίζω).

Γνωρίζω όμως, αρκετά καλά, πως όταν θα κάνουμε μία αποτύπωση  για μία μελέτη, μίας οδοποιίας, τα τοποσταθερά που θα προκύψουν, από τις επίγειες μετρήσεις, πρέπει σίγουρα να είναι από χωροσταθμευμένες στάσεις (χωροβάτης- σταδία) και ούτε καν gps. Tα gps στα υψόμετρα χάνουν κατά μέσο όρο 12cm. Ta 12cm στην οδοποιία μετρούν πάρα- πάρα πολύ. Πολύ περισσότερο, αν η "αποτύπωση" (???) γίνει από υπόβαθρα που μας δίνουν οι διάφοροι χάρτες που υπάρχουν στο ιντερνετ. Αυτούς τους χρειαζόμαστε και είναι χρήσιμοι, για να μας δώσουν ίσως άλλες πληροφορίες.

Πρέπει λοιπόν πάντα να ξέρουμε γιατί πράγμα μετράμε και τι ακρίβεια απαιτεί το έργο που θα κατασκευαστεί, από τις μετρήσεις μας. 

Αυτή η έννοια της "ακρίβειας" είναι ο Μπούσουλας μας. Αν σου πουν πως θα σχεδιαστεί κάτι π.χ. σε κλίμακα 1/ 20000 ,τότε κάντο και από δορυφόρο.

Η οδοποιία θέλει στην προμελέτη κλίμακα 1/ 1000 και για την οριστική μελέτη 1/ 500.

Στα σημεία όμως των τεχνικών έργων (πχ γέφυρες) ίσως & κλίμακες 1/ 200.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε nbr σε ευχαριστώ, πραγματικά, οι πληροφορίες και η εμπειρία σου είναι πάντα χρήσιμες.... δεν έχουν όμως καμία εφαρμογή στην φάση που βρίσκομαι τώρα..... στο συγκεκριμένο θέμα είμαι στην φάση ελέγχου για την περιβαλλοντική αδειοδότηση (ΠΠΔ, απαλλαγή κλπ) ενός έργου..... το ζητούμενο είναι να παρουσιάσω / επιθέσω το έργο πάνω στους επίσημους χάρτες εδαφοκάλυψης corine 2018..... η έκφραση ''αποτύπωση'' που χρησιμοποίησα ίσως ήταν λίγο αποπροσανατολιστική..... για το τι είναι αυτοί οι χάρτες μπορείς να δεις εδώ...... δεν έχω σκοπό να αντλήσω υψομετρικές ή οριζοντιογραφικές πληροφορίες από αυτούς τους χάρτες.... άλλωστε δεν προσφέρουν τέτοιου είδους πληροφορία.... Φιλικά, Νίκος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.