Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παράταση στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΤΕΑΝ


Engineer

Recommended Posts

Μέχρι τον Σεπτέμβριο έχουν παραταθεί τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΤΕΑΝ με πόρους που προέρχονταν από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορούσαν την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

 

 

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ- Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης, Κώστας Γαλιάτσος, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Κορινθίας και η ΓΣΕΒΕΕ.

 

Για το λόγο που προαναφέρθηκε ο κ. Γαλιάτσος απηύθυνε πρόσκληση- έκκληση προς όσες επιχειρήσεις έχουν χρηματοδοτικές ανάγκες να σπεύσουν στις τράπεζες να ζητήσουν δάνεια, είτε για κεφάλαια κίνησης, είτε για επενδυτικούς σκοπούς. Με τον τρόπο αυτό, όπως είπε, θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας, η οποία προβλέπεται ότι θα ξεκινήσει κατά τους επόμενους μήνες.

 

Επίσης, έγινε γνωστό ότι από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, μέσω του ΕΤΕΑΝ θα ενεργοποιηθεί το δεύτερο υποταμείο του IFG, το οποίο θα παρέχει κεφαλαιοδοτική και όχι μόνο χρηματοδοτική στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ σημείωσε ότι από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, διατέθηκαν €22 εκατ. δάνεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, τα κεφάλαια τα οποία έχει σήμερα προς διάθεση το ΕΤΕΑΝ ανέρχονται σε περίπου €60 εκατ.

 

Δεδομένου ότι στα κεφάλαια αυτά προστίθεται ισόποση συμμετοχή των τραπεζών, τα συνολικά προς διάθεση κεφάλαια ανέρχονται σε €120 εκατ. Τα δάνεια με συμμετοχή του ΕΤΕΑΝ δίνονται με ιδιαίτερα ευνοϊκό επιτόκιο, το οποίο κατά μέσο όρο είναι χαμηλότερο από 4,5%. Με αυτόν τον τρόπο, το χρηματοπιστωτικό σύστημα συμβάλλει και θα συμβάλλει επίσης στο μέλλον, έμπρακτα στη χρηματοδοτική στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

 

Σημειώνεται ότι επειδή οι πόροι των €120 εκατ. αφορούν την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, υπάρχει κίνδυνος απώλειάς τους εάν δεν διατεθούν τους επόμενους μήνες. Σε σχέση με την περίοδο μετά τον Σεπτέμβριο, το ΕΤΕΑΝ έχει ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις και τη συνεργασία με τις συστημικές τράπεζες και το επόμενο διάστημα θα μορφοποιήσει τα νέα προγράμματα που θα συγχρηματοδοτήσει με αυτές.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...N/#.VzrC_fmLS70

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.