Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ο διπλασιασμός των ΑΠΕ μπορεί να σώσει 4 εκ. ανθρώπινες ζωές ως το 2030


Engineer

Recommended Posts

Με τον διπλασιασμό του μεριδίου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ως το 2030 θα μειωθούν δραματικά οι εκπομπές αέριων ρύπων που βλάπτουν την ανθρώπινη υγεία και θα σωθεί η ζωή τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπων ετησίως, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού ΑΠΕ (IRENA) για το λεγόμενο εξωτερικό κόστος των ορυκτών καυσίμων.

 

Η έκθεση με τίτλο «The True Cost of Fossil Fuels: Saving on the Externalities of Air Pollution and Climate Change», αναδεικνύει το κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος που συνδέεται με τη χρήση των ορυκτών καυσίμων.

Η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την αυξημένη διείσδυση των ΑΠΕ υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση δαπανών υγείας ύψους ως 3,2 τρισ. δολαρίων ως το 2030.

 

«Ήδη, βλέπουμε τις ΑΠΕ να ανταγωνίζονται στα ίσα με τις παραδοσιακές πηγές καυσίμων και να επικρατούν. Αν συνυπολογισθούν όλα τα σχετικά κόστη και οφέλη, οι ΑΠΕ γίνονται μία ακόμα πιο ελκυστική επιλογή. Για να καταλάβουμε το πραγματικό κόστος της ενέργειας και να υιοθετήσουμε ανάλογες πολιτικές, πρέπει να ενσωματωθούν στις τιμές της ενέργειας τα εξωτερικά κόστη που συνδέονται με τη χρήση των ορυκτών καυσίμων», τόνισε ο επικεφαλής του Κέντρου Καινοτομίας και Τεχνολογίας του IRENA, Dolf Gielen

 

Εφόσον υλοποιηθεί το σενάριο για τον διπλασιασμό των ΑΠΕ, η μεγαλύτερη μείωση των εκπομπών ρύπων θα γίνει στον τομέα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω της μείωσης της χρήσης άνθρακα, ενώ ακολουθεί ο τομέας των μεταφορών.

Η μεγαλύτερη εξοικονόμηση δαπανών υγείας εκτιμάται ότι υα επιτευχθεί σε Κίνα, Ινδία, Ινδονησία και ΗΠΑ, καθώς και όλες οι αναπτυσσόμενες χώρες στις οποίες θα μειωθεί η «παραδοσιακή» χρήση της βιοενέργειας.

 

«Σήμερα, 4 δολάρια που δαπανώνται για την επιδότηση της κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων για κάθε 1 δολάριο στην επιδότηση της ανανεώσιμης ενέργειας. Με τις τιμές του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του άνθρακα σε ιστορικά χαμηλά, είναι τώρα ευκολότερο για τις κυβερνήσεις να διορθώσουν αυτό το πρόβλημα. Αυτή η έκθεση αναδεικνύει το πραγματικό κόστος της ενέργειας και με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνει την υιοθέτηση των κατάλληλων πολιτικών για την ανάπτυξη των ΑΠΕ», προσέθεσε ο Dolf Gielen.

 

Δείτε την έκθεση, εδώ.

 

Πηγή: http://www.b2green.gr/el/post/35095/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.