Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Έτος ρεκόρ το 2015 για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας


Engineer

Recommended Posts

Έτος-ρεκόρ ήταν το 2015 για τις ΑΠΕ, καθώς προστέθηκαν 147 γιγαβάτ παγκοσμίως, όπως αναφέρει σε έκθεσή του ο οργανισμός REN21.

 

Παράλληλα, τονίζεται ότι έγινε πρόοδος και σε ότι αφορά τις ΑΠΕ για θέρμανση, αλλά και τη χρήση τους στις μεταφορές.

 

Όπως αναφέρει ο οργανισμός, τα θετικά αποτελέσματα οφείλονται κυρίως στην ανταγωνιστικότητα που απολαμβάνουν πλέον οι ΑΠΕ σε σύγκριση με τα ορυκτά καύσιμα. Παράλληλα, έχει σημασία το ρυθμιστικό πλαίσιο στην κάθε χώρα και σημειώνεται ότι στις αρχές του 2016, 173 κράτη διέθεταν στόχους για διείσδυση των ΑΠΕ και 146 κράτη εφάρμοζαν σχετικές πολιτικές.

 

Ως φλέγοντα θέματα για την ανάπτυξη του κλάδου θεωρούνται η πρόσβαση στη χρηματοδότηση, οι ανησυχίες για την ενεργειακή ασφάλεια και η ζήτηση για ενέργεια στις αναπτυσσόμενες χώρες.

 

Αναφορικά με τις επενδύσεις, σημειώνεται ότι έφτασαν τα 286 δις. δολάρια διεθνώς, δίχως να λαμβάνονται υπόψη τα υδροηλεκτρικά άνω των 50 μεγαβάτ και ο τομέας της θέρμανσης/ψύξης. Πλέον, στον κλάδο απασχολούνται 8,1 εκατ. εργαζόμενοι.

 

Πάντως, στην έκθεση απαριθμούνται και ορισμένες προκλήσεις για το εξής, όπως η πολιτική αστάθεια, τα ρυθμιστικά εμπόδια και οι οικονομικοί περιορισμοί.

 

Τέλος, ο πρόεδρος του REN21, Αρθούρος Ζερβός, δήλωσε τα εξής: «Το τραίνο των ΑΠΕ συνεχίζει να προχωρά, αλλά με βάση υποδομές του 20ου αιώνα, δηλαδή ένα σύστημα με πεπαλαιωμένη σκέψη όπου οι μονάδες βάσης είναι με ορυκτά καύσιμα και πυρηνική ενέργεια. Προκειμένου να επιταχύνουμε τη μετάβαση προς ένα πιο υγιές, πιο ασφαλές και περιβαλλοντικό μέλλον, πρέπει να κατασκευάσουμε το αντίστοιχο ενός σιδηροδρόμου υψηλής ταχύτητας – ένα έξυπνο, πιο ευέλικτο σύστημα που μεγιστοποιεί τη χρήση των διάφορων ΑΠΕ και φιλοξενεί την αποκεντρωμένη παραγωγή ενέργειας».

 

Πηγή: http://www.ypodomes....piges-energeias

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.