Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάργηση 2% υπέρ ΤΣΜΕΔΕ (κοινωνικών πόρων ασφαλιστικών ταμείων)


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 144
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καν, η ΕΤΕ συνεχιζει να εισπρατει το 0.5%ο επι του προυπολογισμου του εργου.

 

Γιατι θυμαμαι οτι υπηρχε και καποια ερμηνευτικη εγκυκλιος, που ανεφερει οτι η εισφορα αυτη δεν εχει καταργηθει?

Λαθος θυμαμαι?

Link to comment
Share on other sites

Δεν την θυμάμαι, αλλά και να υπάρχει υπερισχύει ο νόμος ... για την ΕΤΕ ... ...

 

Όταν ο νόμος του πόρου λέει ότι συνεισπράττεται "συνωδά ταις διατάξεσι" και οι διατάξεις καταργούνται με τον ν.4254/14 ... εγώ πάω με το νόμο και ακολουθεί η παραπάνω συζήτηση με τον ΙΑΣΟΝΑ.

Link to comment
Share on other sites

 

terry, αυτό που θυμάμαι είναι ένα έγγραφο που είχε εκδοθεί για τα δημόσια έργα....και μέσες άκρες έλεγε πως συνεχίζει η είσπραξη του ΕΜΠ...

Link to comment
Share on other sites

Και γω αυτο θυμαμαι.

Η ΕΤΕ συνεχιζει και εισπρατει τον ποσο υπερ ΕΜΠ.

 

 

ΥΓ. Η υπαλληλος στα φορολογικα, μου ειπε οτι θα εξαρτηθει απο την ΕΤΕ αν θα ζηταει (ως ελεγκτης φορολογικων) τον πορο υπερ ΕΜΠ. Λογω του οτι η ΕΤΕ, για να ενημερωσει το συστημα της, εχει καποιο νομικο τμημα, το οποιο θα αποφανθει αν εχει καταργηθει ο πορος αυτος κτλ κτλ.

 

ΥΓ2. Καν, στην ΥΔΟΜ σου, δεν πληρωνετε το 0.5%ο υπερ ΕΜΠ επι του προυπολογισμου?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν τα πράγματα από την αρχή :

 

1. Το χαρτί που ζητάμε είναι το παρακάτω συνημμένο από το ΓΛΚ το οποίο είχε περιπλέξει περισσότερο τα πράγματα εμπλέκοντας το ανάπτυξης κλπ. Επενέβη μετά ο ΣΑΤΕ, ζήταγε εγκύκλιο και τελικά απ' ότι ξέρω δεν το πληρώνουν ...

 

2. terry,

Ενημέρωσε φιλικά τον υπάλληλο που ελέγχει τα φορολογικά ότι εκεί τον έβαλε ο προϊστάμενός του όχι για να προστατεύει τα συμφέροντα της ΕΤΕ αλλά το συνάδελφό του που δίνει την άδεια ή τη θεώρηση της άδειας και ο οποίος βάσει του ν.2326/40 θα έχει κυρώσεις αν υπογράψει χωρίς να δει τα παραστατικά της πληρωμής των σωστών κρατήσεων.

Επίσης ελεγκτής φορολογικών είναι αυτή και όχι η ΕΤΕ.

 

3. Αν κάποιος δεν καταλαβαίνει την καθαρεύουσα ή το συνοπτικό της κατάργησης των διατάξεων, υπάρχει και το παρακάτω άρθρο 4 από τον α.ν.440/45 που τα λέει πιό δημοτικά : "...επιβάλλεται επί των πόρων τούτων ως καθορίζονται ούτοι εκάστοτε βάσει των κείμενων διτάξεων."

Ωραία ... άρα βάζουμε έντυπο της ΕΤΕ, διαγράφουμε το ποσοστό του αντίστοιχου κωδικού (με τη σημείωση καταργήθηκε με το άρθρο ...), ποσό προϋπολογισμού/αμοιβής Χ 0% = 0 για το ΕΤΑΑ, Χ 50% = 0 για το ΕΜΠ, υπογραφή και το δίνουμε στον υπάλληλο να το βάλει στο φάκελο.

 

4. Επειδή όλες οι ΥΔΟΜ δεν είναι ίδιες ... στην τελευταία που έβγαλα πρόσφατα άδεια, πήγα στον υπάλληλο με όλους τους νόμους (στο έντυπο που έχω βάλει και στο forum), το συζητήσαμε πως λέει ο νόμος ότι πρέπει να είναι, το σιγούρεψε και με τον προϊστάμενό του, του πήγα αυτά που έπρεπε και πήρα την άδειά μου.

Στην ΥΔΟΜ που είμαι τώρα, δεν έχω περάσει φορολογικά, αλλά όταν και αν προκύψει το ίδιο θα κάνω ... και θα δείξει ... φαντάζομαι θα έχουν αλλάξει κι' άλλο τα πράγματα.

post-68089-0-69343400-1466080827_thumb.png

kratisi_EMP.pdf

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Υδομ Θεσσαλονίκης δυτικά δέχεται την κατάργηση του τσμεδε αλλά όχι του ΕΜΠ.Θελει λέει εγκύκλιο που να λέει ξεκάθαρα για το εμπ..αλλιώς να περιμένουμε να ενημερωθούν τα συστήματα της ετε ώστε να δεχονται μόνο πληρωμή εμπ...

Ανέφερα τον ορισμό του εμπ από την νομοθεσία αλλά δεν τον καλύπτει.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

 

 

 

EDIT 

Με όσες πολεοδομίες μίλησα τηλεφωνικά όλες τα ίδια... Η περιμένετε να ρυθμιστεί το θέμα του ΕΜΠ ή πληρώνετε κανονικά και τσμεδε...Δεν υπάρχει σωτηρία...

Edited by iguana
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Τι γελοίοι... Και για το αυτονόητο θέλουν επεξήγηση. Καλά το "ή πληρώνετε κανονικά και τσμεδε" ήταν όλα τα λεφτά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.