Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Το ΥΠΟΙΚ "ετοιμάζει" ταμειακές μηχανές για γιατρούς και δικηγόρους


Engineer

Recommended Posts

Τη χρήση ταμειακών μηχανών από όλες τις επαγγελματικές ομάδες, προκειμένου να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

 

Το οικονομικό επιτελείο ελπίζει να περιορίσει δραματικά αυτό το φαινόμενο και να αυξήσει τα δημόσια έσοδα, με όπλο το πλαστικό χρήμα, τα κίνητρα για τις αποδείξεις, αλλά και την υποχρέωση χρήσης ταμειακής μηχανής και όχι χειρόγραφων αποδείξεων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα», σε νομοσχέδια που θα κατατεθούν σύντομα στη Βουλή, θα υπάρχει πρόταση διασύνδεσης των φορολογικών ταμειακών μηχανών με τις βάσεις δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών και του συστήματος taxis, ώστε ανα πάσα ώρα και στιγμή το ΥΠΟΙΚ να γνωρίζει τις πωλήσεις και τα έσοδα από τον ΦΠΑ.

 

Για να πετύχει το σχέδιο αυτό θα πρέπει το σύνολο των επαγγελματικών ομάδων να χρησιμοποιεί ταμειακές μηχανές, οι οποίες μάλιστα να είναι συνδεδεμένες online με το υπουργείο Οικονομικών.

 

Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών θα υποχρεωθούν σταδιακά να σταματήσουν να εκδίδουν χειρόγραφες αποδείξεις και να χρησιμοποιούν αποκλειστικά ηλεκτρονικές ταμειακές μηχανές για την έκδοση αποδείξεων.

 

Μάλιστα, για επαγγελματίες που ασκούν δραστηριότητα όχι στο γραφείο τους αλλά στα σημεία όπου βρίσκεται ο πελάτης τους, όπως σε κατοικίες, ενδεχομένως να υπάρξει και ένα σύστημα στην ταμειακή μηχανή που να καταγραφεί με την αρωγή της τεχνολογίας τις κινήσεις των εν λόγω επαγγελματιών.

 

Κίνητρα για αποδείξεις

 

Για να πετύχουν όλα αυτά οι πολίτες θα πρέπει ζητούν αποδείξεις. Ένα από τα μέτρα που θα εφαρμόσει άμεσα του οικονομικό επιτελείο είναι το αφορολόγητο μόνο με χρήση «πλαστικού» χρήματος ή μέσω τραπεζικών συναλλαγών. Το ύψος των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι θα εξαρτάται από το σύνολο των εισοδημάτων που δηλώνονται. Όσοι έχουν ετήσια εισοδήματα κάτω από το εκάστοτε αφορολόγητο θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις ίσης με το 10% του ετήσιο εισοδήματος. Για υψηλότερα εισοδήματα θα υπάρχουν μεγαλύτερα ποσοστά.

 

Στο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες, θα προβλέπονται τρεις με τέσσερις κλίμακες, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, τα πολύ υψηλά εισοδήματα θα πρέπει να συγκεντρώσουν σε αποδείξεις 25% του συνολικού ετήσιου εισοδήματος.

 

Από την υποχρεωτική χρήση καρτών θα εξαιρούνται ορισμένες ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένοι άνω των 70 ή 75 και όσοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.antenna.gr

 

Πηγή: https://oenet.gr/τελ...

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Το ηλεκτρονικό τιμολόγιο το έχουν ακουστά;;

Τέσπα, εγώ θα αγοράσω και μία γραφομηχανή και θα βγω να το γιορτάσω όπως έκαναν τα κοπέλια και οι κοπέλες στις 05.07.2015.

post-1939-0-43242500-1465308807_thumb.jpg

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Άντε να δούμε τι άλλες εξυπνάδες του Τρύφωνα θ' ακούσουμε.....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μόλις παρέλαβα την ταμειακή μηχανή.

Ξέρει κανείς πως συνδέεται στο Taxis;

Επίσης μέσω της ταμειακής πως δηλώνω το παραστατικό ως τιμολόγιο;

post-2272-0-50430800-1465314714.jpg

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

... δεξιά τα βαρίδια.

 

Ενίοτε τα βαρίδια έμπαιναν και στην άλλη μεριά ... αφαιρώντας, όταν δεν υπήρχε η ακριβής υποδιαίρεση βαριδιών ...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ενίοτε τα βαρίδια έμπαιναν και στην άλλη μεριά ... αφαιρώντας, όταν δεν υπήρχε η ακριβής υποδιαίρεση βαριδιών ...

Κάτι τέτοια έκανε ο κυρ Αλεκος και πάντοτε αναρωτιωμουν πως μπορουν 3 πατάτες να ζυγίζουν 5 κιλά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.