Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόσκληση για εκμισθώσεις κατοικιών σε πρόσφυγες


Engineer

Recommended Posts

Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες απευθύνει η «ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων», να διευκολύνουν τις ζωές των ευάλωτων ανηλίκων και ενηλίκων είτε ως εκμισθωτές κάποιας οικίας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και στα νησιά Κω, Σάμο, Λέσβο, Χίο και Λέρο, είτε ως εθελοντές/ριες.

 

Η ΑΡΣΙΣ συμμετέχει στο πρόγραμμα «Δράση παροχής φιλοξενίας και υπηρεσιών υποστήριξης σε υποψηφίους μετεγκατάστασης και αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα», που υλοποιείται υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προχωρώντας σε ενοικίαση διαμερισμάτων.

 

Εδώ και λίγες μέρες, αναφέρει η ΑΡΣΙΣ σε σχετική ανακοίνωση, φιλοξενεί την πρώτη οικογένεια προσφύγων στην Αθήνα, σε ένα από τα δεκάδες διαμερίσματα που έχουν ήδη ενοικιάσει και εξοπλίσει. «Τα χαμόγελά τους και η αίσθηση ασφάλειας που βιώνουν μετά από μήνες τρόμου κι επώδυνης ταλαιπωρίας αποτελούν για μας ανεκτίμητες αξίες», τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

Στόχος της Οργάνωσης είναι η εξασφάλιση της αξιοπρεπούς φιλοξενίας των προσφύγων καθ' όλο το διάστημα που απαιτείται προκειμένου να διεκπεραιωθούν οι αιτήσεις μετεγκατάστασης και ασύλου των ευάλωτων οικογενειών και η διασφάλιση της ιδιωτικότητας, η οικονομική υποστήριξη, η εύκολη μετακίνηση και η όσο το δυνατόν πληρέστερη ιατρική και ψυχο-κοινωνική αρωγή. Για τον σκοπό αυτό έχει σχηματιστεί ήδη ένα δίκτυο επαγγελματιών που θα πλαισιώσει την κάθε ενταγμένη στο πρόγραμμα οικογένεια, αποτελούμενο από κοινωνικούς επιστήμονες, συνοδούς, διερμηνείς αλλά και φροντιστές των διαμερισμάτων.

 

Ωστόσο, η ΑΡΣΙΣ εκτός από τους εξειδικευμένους συνεργάτες καλεί τους πολίτες όλων των περιοχών-σταθμών του προγράμματος να συμβάλουν στην επιτυχία της συγκεκριμένης δράσης, καθώς, όπως αναφέρει, η συμμετοχή, η βοήθεια, η εμπιστοσύνη και η αλληλεγγύη τους στα άτομα και τους πληθυσμούς που χρήζουν διεθνούς προστασίας γνωρίζουμε πως είναι, εντέλει, εκείνες που θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της όλης προσπάθειας, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...s/#.V1qZmdmLS70

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.