Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κίνδυνος για μπλόκο στις πληρωμές του ΕΣΠΑ


Engineer

Recommended Posts

Καθησυχαστική εμφανίζεται η κυβέρνηση μετά τη διαρροή πληροφοριών από τις Βρυξέλλες που μιλούν για τον κίνδυνο «παγώματος» όλων των πληρωμών για τα προγράμματα 2014-2020 προς την Ελλάδα.

 

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας διαβεβαιώνει ότι τα προγράμματα συνεχίζονται απρόσκοπτα βάσει των τ εγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

 

Νωρίτερα, πάντως, εσωτερική επιστολή της Κομισιόν που έφερε στο φως της δημοσιότητας το New Europe μιλούσε για αναστολή των προγραμμάτων λόγω έρευνας της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία εγκαλεί δεκάδες τεχνικές εταιρείες για μη τήρηση των κανόνων ανάθεσης δημοσίων έργων τα τελευταία τουλάχιστον 27 χρόνια

 

Όπως αναφέρει το New Europe, παρότι η επιστολή διανεμήθηκε εσωτερικά στις 17 Ιουνίου, η απόφαση δεν θα ανακοινωθεί πριν την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Jean Claude Juncker στη χώρα που πραγματοποιείται σήμερα.

 

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ, Walter Defaa, που υπογράφει την επιστολή, οι αρχές έχουν «ήδη ταυτοποιήσει ως συμμετέχουσες στο καρτέλ όλες τις μεγάλες ελληνικές και ξένες κατασκευαστικές που δραστηριοποιούνταν στη χώρα» και κάποια από αυτά “σίγουρα έχουν συγχρηματοδοτηθεί από κονδύλια της ΕΕ”. Όπως προσθέτει ο κ. Deffaa, περαιτέρω πληρωμές δεν θα γίνουν “αν δεν διασφαλιστεί η νομιμότητα των δαπανών”.

 

Στην ανανεωμένη εκδοχή του άρθρου του, πάντως, το New Europe επικαλείται πηγή του Μαξίμου που αναφέρει πως έχουν ληφθεί διαβεβαιώσεις από την Κομισιόν πως δεν θα διαχειριστεί το θέμα με τον τρόπο που αναφέρεται στην επιστολή.

 

Η απάντηση του υπουργείου Οικονομίας

 

«Τα προγράμματα ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 συνεχίζονται απρόσκοπτα βάσει των εγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση», υπογραμμίζει το υπουργείο Οικονομίας σχολιάζοντας τις διαρροές σχετικά με την φημολογούμενη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για ενδεχόμενη ύπαρξη καρτέλ στον κατασκευαστικό κλάδο.

 

Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού διευκρινίζει τα ακόλουθα:

  • Η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκεται σε εξέλιξη και το πόρισμά της αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα. Αφορά συμβάσεις μεγάλων δημοσίων έργων των προηγούμενων τεσσάρων προγραμματικών περιόδων.
  • Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρακολουθούν το θέμα και θα προβούν σε όλες τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται και προβλέπονται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς σε σχέση με τις υπό έρευνα συμβάσεις.
  • Ως εκ τούτου, τα προγράμματα ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 συνεχίζονται απρόσκοπτα βάσει των εγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
Πηγή: http://www.ypaithros...romes-tou-espa/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Το δεδομένο είναι οτι θα χαθεί η δόση Ιουλίου και πάμε για Οκτώβριο .... τα έργα θα σταματήσουν διότι κανένας δεν πρόκειται να πληρώσει ΦΠΑ και φόρο πλέον σε ανείσπρακτα. 

 

Καθίστε διότι ακούγεται κάτι περί γενικής καθυστέρησης όλων των ΕΣΠΑ. 

Edited by Ροδοπουλος
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ας μη λεμε οτι θελουμε.

 

Τα εργα ΕΣΠΑ 2007-2013 πληρωνουν κανονικα.

Επισης στα ΕΣΠΑ 2014-2020, δεν περιλαμβανονται μονο δημοσια εργα.

Υπαρχουν και επενδυτικα εργα επιχειρησεων, επιδοτηση απασχολησης, προγραμματα καταρτισης κτλ κτλ.

Αρα μη γραφουμε "περι γενικης καθυστερησης των ΕΣΠΑ"...

Link to comment
Share on other sites

Ας μη λεμε οτι θελουμε.

 

Τα εργα ΕΣΠΑ 2007-2013 πληρωνουν κανονικα.

Επισης στα ΕΣΠΑ 2014-2020, δεν περιλαμβανονται μονο δημοσια εργα.

Υπαρχουν και επενδυτικα εργα επιχειρησεων, επιδοτηση απασχολησης, προγραμματα καταρτισης κτλ κτλ.

Αρα μη γραφουμε "περι γενικης καθυστερησης των ΕΣΠΑ"...

 

Ίδωμεν....εντός των επόμενων 15 ημερών που είναι η δόση. Γενικά η εμπλοκή είναι παράξενη κοίτα το 

 

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1118425/se-kinduno-kondulia-apo-to-tameio-perifereiakis-anaptuksis

 

κατά πόσο το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης θα περιοριστεί στις κατασκευαστικές ή θα ανοίξει τους ασκούς και σε άλλους τομείς είναι κάτι που θα δούμε σύντομα. Το θέμα έχει προκύψει από τον Ιανουάριο του 2016.

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.