Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ελεύθερος ο δήμαρχος Νεάπολης–Συκεών για την υπόθεση με έργο του ΕΣΠΑ


SIGIO

Recommended Posts

Ελεύθερος, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση του νηπιαγωγείου που εντάχθηκε στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας το 2010 με συγχρηματοδότηση Ε.Ε. και ελληνικού δημοσίου, αλλά -τελικά- το έργο απεντάχθηκε διότι το δημοτικό οικόπεδο που είχε χωροθετηθεί για την κατασκευή του ήταν καταπατημένο από αυθαίρετα ιδιωτών, με συνέπεια να ζητηθούν πίσω τα κοινοτικά κονδύλια που διατέθηκαν.

 

Η διαδικασία της ποινικής δίωξης εναντίον του κινήθηκε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, όταν η υπόθεση έφτασε στον εισαγγελέα αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέα Ζήση. Εκτός από τον δήμαρχο, κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε έναν αντιδήμαρχο, σε μία δημοτική υπάλληλο, ως προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, αλλά και τον τοπογράφο- μηχανικό. Είχε προηγηθεί έρευνα, την οποία προκάλεσε με καταγγελία του ο εργολάβος του έργου, ο οποίος προηγουμένως είχε κηρυχθεί έκπτωτος από το δήμο.

 

Το έργο αφορούσε την κατασκευή ολοήμερου πολυθέσιου νηπιαγωγείου σε οικόπεδο, 1000 τετραγωνικών μέτρων, συνολικού προϋπολογισμού 3,1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε, ο δήμος στο τοπογραφικό διάγραμμα που υπέβαλε για την αδειοδότηση του έργου παρέλειψε να αναφέρει ότι υπήρχαν αυθαίρετες κατασκευές, προκειμένου το οικόπεδο να παρουσιαστεί "καθαρό" και έτοιμο για δόμηση, όπως απαιτούσε το πρόγραμμα. Ως αυθαίρετες κατασκευές αναφέρονταν μία επέκταση γειτονικής οικοδομής κι ένας αγωγός φυσικού αερίου που περνούσε από το οικόπεδο.

 

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της κύριας ανάκρισης και στο πλαίσιο αυτό οι τέσσερις κατηγορούμενοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στην ειδική ανακρίτρια διαφθοράς Θεσσαλονίκης Βασιλική Ζώτου. Με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα αφέθηκαν ελεύθερα μετά τις απολογίες τους. Εκτός από την τότε προϊσταμένη τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, που αφέθηκε ελεύθερη άνευ όρων, στους τρεις συγκατηγορούμενούς της επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

 

Ο Σιμ. Δανιηλίδης αρνήθηκε τις πράξεις που του καταλογίζονται και φέρεται να υποστήριξε ότι το ζήτημα προέκυψε αργότερα, ενώ, από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος φαίνεται να απολογήθηκε ότι δεν γνώριζε για τα αυθαίρετα. Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, ο τοπογράφος- μηχανικός είπε ότι στηρίχθηκε στο παλιό τοπογραφικό και σημείωσε πως ήταν βέβαιος ότι τα αυθαίρετα επρόκειτο να κατεδαφιστούν.

 

Η δικογραφία θα "χρεωθεί" τώρα σε εισαγγελέα, που θα εισηγηθεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη. Να σημειωθεί ότι παρά την απένταξη του έργου από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμος προχώρησε στην υλοποίηση του έργου, αξιοποιώντας άλλους πόρους.

 

Πηγή: http://www.metrospor...e-ergo-tou-espa

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.