Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδεατό στερεό όταν απέναντι δεν υπάρχει ΟΓ ή ΡΓ


Recommended Posts

Καλήμερα μας! Έχετε υπόψιν σας, πώς υπολογίζεται το Π, γα το ιδεατό στερεό, όταν απέναντι από το κτίσμα δεν υπάρχει Ο.Γ. ούτε Ρ.Γ.? Υπάρχει βέβαια υλοποιημένος δρόμος πλάτους 15μ, αλλά μετά είναι χερσαία ζώνη λιμένα... Μέχρι στιγμής, από συζητήσεις μεταξύ πολεοδομιών επικρατεί η άποψη οτι το Π=0..

Link to comment
Share on other sites

Άρα Π=άπειρο και όχι 0. Λογικό είναι διότι δεν εμποδίζεις τον ήλιασμό των "απένενατι" και ούτε σε εμποδίζει κάτι απέναντι!!

 

Συνεπώς το ιδεατό στερεό είναι ευθύγραμμο

Link to comment
Share on other sites

Στον ΓΟΚ είχε δοθεί η εξής οδηγία:

 

Εγκ-113/86

ΑΡΘΡΟΝ-10.

Παρ.1: Σε παραθαλάσσιους οικισμούς με εγκεκριμένο σχέδιο στα οικόπεδα που έχουν πρόσωπο στον παραθαλάσσιο δρόμο του οποίου το πλάτος δεν ορίζεται ως πλάτος οδού σύμφωνα με το άρθρο αυτό λαμβάνεται, εκείνο που έχει καθοριστεί κατά την διαδικασία του ΑΝ-2344/40, όπως ισχύει.
      Αν δεν έχει καθοριστεί με την διαδικασία αυτή, ως πλάτος λαμβάνεται εκείνο που προκύπτει από την οικοδομική γραμμή και την γραμμή του αιγιαλού (χειμέριο κύμα).

 

Αν το παραπάνω δεν μπορεί να εφαρμοστεί, τότε πας με ύψος επί της ΟΓ 7,5μ και κατόπιν με εφαπτομένη1:1,5 όπως ορίζει η παρ. 5 του άρθρου 15 του ΝΟΚ

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Armenopoulos, θεωρεις κι εσύ οτι το Π=0?.Αλέξανδρος, έχεις δίκιο με τον ηλιασμό, αλλά η έννοια του απείρου δεν με πείθει..

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα πρέπει να εφαρμοστεί στην περίπτωσή σου καθώς δεν έχουμε αναλυτικά δεδομένα (καθορισμός ή μη αιγιαλού, παρεμβολή ή μη περιοχής εκτός σχεδίου μεταξύ παραλίας και ρυμοτομικής/οικοδομικής γραμμής κλπ). Αν το οικόπεδό σου έχει πρόσωπο σε παραλία τότε τότε το πλάτος οδού, σύμφωνα με την εγκύκλιο που παραθέτω ισούται με το πλάτος της παραλίας (από ΟΓ έως γραμμή αιγιαλού). Αν αντίθετα πρόκειται για οικόπεδο στο όριο του σχεδίου που έχει πρόσωπο σε εκτός σχεδίου οδό τότε θα ληφθεί μηδενικό πλάτος όπως προανέφερα (καθώς ήδη από το 2000 είχε καταργηθεί στον ΓΟΚ το θεωρητικό πλάτος οδού 10μ και με τον ΝΟΚ δεν επανήλθε).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σας ευχαριστώ, για όλες τις απαντήσεις. Τελικά κατέληξα στην εγκύκλιο 113/86, αρθρο 10. όπως πρότεινε ο 

armenopoulos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.