Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υδρορροες - Ταμπελακια αριθμησης πολυκατοικιων


Clemenza

Recommended Posts

Καλημερα. 

1η ερωτηση:   Κανω ανακαινιση σε ενα κτηριο του 1930 και δεν θελω να βαλω στην οψη τις κλασικες υδρορροες των συγχρονων πολυκατοικιων. Ψαχνω να βρω κατι παραπλησιο με αυτες που υπαρχουν σε ολοκληρο το ιστορικο κεντρο πχ. της Ρωμης (πρεπει να ειναι μπρουτζινες ή τελοσπαντων καλαισθητες και βαμμενες στο χρωμα του υπολοιπου κτηριου).

Μπορειτε να μου προτεινετε ορισμενα μαγαζια στην Αθηνα στα οποια μπορω ν'απευθυνθω? (τα οποια, απο την εμπειρια σας, θεωρειται οτι εχουν υλικο κοντα σ'αυτο που ψαχνω) (ακομα και με pm αν θεωρειτε οτι ειναι διαφημιση)

Ευχαριστω.

 

1η ερωτηση:   Παντα για το παραπανω κτηριο, ψχνω ταμπελακια αριθμησης πολυκατοικιων, αλλα θελω να ειναι κατι ιδιαιτερο. Πχ. ο αριθμος να ειναι μαρμαρινος ή τελοσπαντων κατι που να ξεφευγει απο τα συνηθισμενα. Εχετε κατι να προτεινετε? (φωτογραφιες κλπ.)

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Το κτίριο δεν είναι χαρακτηρισμένο;

Η υπηρεσία που το έχει (αν το έχει) δεν έχει δώσει οδηγίες για τέτοια θέματα; (εντάξει λίγο δύσκολο να σου πει για το ταμπελάκι αρίθμησης).

 

Για την 2η πρώτη ερώτηση, πήγαινε σε ένα μαρμαράδικο και θα σου κάνουν ότι γουστάρεις.

Θέλεις η βάση να είναι μαρμάρινη και ο αριθμός σκαλιστός και βαμμένος, θέλεις η βάση μεταλλική και οι αριθμοί μαρμάρινοι.

Εμένα θα μου άρεσε περισσότερο κάτι σαν το επισυναπτόμενο.

 

Για τις υδρορρόες τώρα, χωρίς να ξέρω τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις, υπάρχουν σιδερένιες στρόγγυλες που τις βάφεις ότι θέλεις. Υπάρχουν και οι αλουμινίου που και αυτές έχουν δυνατότητα σχημάτων (για το οριζόντιο) και χρωμάτων. Αλλά θα μιλήσεις σε συνεργείο που τα φτιάχνει/τοποθετεί.

post-1939-0-68952800-1468220439.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την απαντηση. 

Οχι, δεν ειναι χαρακτηρισμενο διατηρητεο.

Για υδρορροες ειχα στο μυαλο μου κατι μπρουτζινες που εχω δει στην Ιταλια, ειδαλλως μεταλλικες στο βαμμενες στο χρωμα του κτηριο, αλλα με ωραια εξαρτηματα στις ενωσεις. (να ειναι δηλαδη διακοσμητικο στοιχειο του κτηριου)

Link to comment
Share on other sites

Ο υδρορροάς έχει και μπρούτζινες (στο χρώμα).

Ψάξε βρες έναν τέτοιον.

Να ήσουν Β. Ελλάδα να σου έστελνα συστημένο...

Link to comment
Share on other sites

Γιατι θα μπορουσαν να ειναι ερωτησεις ιδιωτη και γιατι ειναι 2 ερωτησεις μαζι, οποτε δεν ηθελα ν'ανοιξω 2 νηματα στην οικοδομικη(?)

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα. 

... Ψαχνω να βρω κατι παραπλησιο με αυτες που υπαρχουν σε ολοκληρο το ιστορικο κεντρο πχ. της Ρωμης (πρεπει να ειναι μπρουτζινες ή τελοσπαντων καλαισθητες και βαμμενες στο χρωμα του υπολοιπου κτηριου).

....

 

ψάξε πιο καλά χαλκού.... 

 

και δεν είναι πάντα αναγκαίο να παίξεις αισθητικά με βάση την παλιά τεχνική... μερικές φορές και η κόντρα και η αντίθεση δημιουργεί ιδιαίτερα καλαίσθητα αποτελέσματα.

 

Τσέκαρε κι αν για το κτήριο σου παρ ότι όπως λες δεν έχει χαρακτηρισμό μπας και είναι υποχρεωτικό να περάσεις απο αρχιτεκτονική επιτροπή. 

 

Και το ταμπελάκι ορθά σου είπε ο συνάδερφος πας σε μαρμαρά και σου χαράζει ότι θες... αλλά το 30 αρκετά κτίρια ιδιαίτερου κάλους στην αθήνα είχαν ταμπέλες μεταλλικές με ειδική επίστρωση βαφής πάχους αρκετών χιλιοστών (η βαφή).

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις συμβουλες.

Αν εχετε καποιο παραδειγμα ή γενικοτερα αισθητικη προταση, δεκτες και οι φωτογραφιες.

 

υ.γ. Ισως ακουγονται αστειοι οι συγκεκριμενοι προβληματισμοι, αλλα η εμπειρια μου λεει οτι οι μικρολεπτομερειες μπορει να ειναι καθοριστικες για τη γενικοτερη εικονα ενος κτιριου.

Link to comment
Share on other sites

...

Αν εχετε καποιο παραδειγμα ή γενικοτερα αισθητικη προταση, δεκτες και οι φωτογραφιες.

....

 

 

Σχέδια και όψεις κτιρίου και φώτο.... και την αρχική σκέψη πρόταση σου,  και το κάνουμε διεπιστημονικό το ζήτημα....  :mrgreen:

 

(γενικά παραδείγματα γενικά και αόριστα δεν είναι λύση, πίστεψε με....

οι αισθητικές προτάσεις έτσι κάνουν μόνο για οίκους μόδας ρούχων... τώρα είναι της μόδας το φούξια... κλπ κλπ... )

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δικιο εχεις, αλλα δεν θελω να ποσταρω οψη κτιριου.

Απλα ηλπιζα καποιος να μου πει πχ. "για υδρορροες για κτηρια αυτου του τυπου, πας πχ. στα Ανω Λιοσια στον ταδε"  :mrgreen:

Για επιγραφες, αριθμηση πολυκατοικιων αυτου του ειδους, πας στο Καματερο στον Μπαρμπα-Γιαννη  :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.