Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΔΕΗ: Τέσσερις Εταιρείες Εκδήλωσαν Ενδιαφέρον για το 24% του ΑΔΜΗΕ


Engineer

Recommended Posts

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση του 24% του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ έχει ολοκληρωθεί και υποβλήθηκαν τέσσερις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος (Expressions of Interest - EoI).

 

Νωρίτερα, είχε διαρρεύσει ότι οι ενδιαφερόμενοι «παίκτες» είναι τρεις. Τελικά, προστέθηκε ένας ακόμα ένας υποψήφιος «μνηστήρας», που είναι επίσης κινεζική εταιρεία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσαν προσφορές η ιταλική Terna, η γαλλική RTE και οι κινεζικές State Grid και South Power Grid.

 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΔΕΗ, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 11ης Ιουλίου, θα εξετάσει τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και θα προσκαλέσει τους επιλέξιμους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν στην πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, για τη συμμετοχή τους στη δεύτερη φάση της διαδικασίας.

 

Στη δεύτερη φάση, οι επιλέξιμοι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν έναν ολοκληρωμένο έλεγχο (due diligence) και θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για την απόκτηση του 24% του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ.

 

Η HSBC Bank plc, η Citigroup Global Markets Ltd., και η NBG Securities ενεργούν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, ενώ η Rokas ως νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ.

 

Πηγή: http://www.energia.g...p?art_id=107434

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.