Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πειραιάς: το φωτοβολταϊκό του ΟΛΠ παράγει «πράσινη» ενέργεια στο λιμάνι


Engineer

Recommended Posts

Τέθηκε σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός του Φωτοβολταϊκού Πάρκου του ΟΛΠ Α.Ε. στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά μήκους 1080 μέτρων, ισχύος 430KWp και ήδη συνδέθηκε με το δίκτυο της ΔΕΗ την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

 

Πρόκειται για ένα σημαντικό φιλοπεριβαλλοντικό έργο που υλοποιήθηκε μετά από διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό και εγκαταστάθηκε στο Νέο Ικόνιο στην πλέον ηλεκτροβόρα περιοχή του Εμπορικού Λιμένα, όπου λειτουργούν οι γερανογέφυρες φορτοεκφόρτωσης και στοιβασίας εμπορευματοκιβωτίων (containers), αναφέρει ο ΟΛΠ σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

 

«Με την κατασκευή αυτού του έργου, ο ΟΛΠ Α.Ε. αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του στα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος, αφού παρέχοντας 635.000 «πράσινες» Κιλοβατώρες ανά έτος στο διασυνδεδεμένο δίκτυο που αντιστοιχεί με την ετήσια αποφυγή της εκπομπής 635 τόνων διοξειδίου άνθρακα χρησιμοποιώντας Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη.

 

 

Σημειώνεται ότι το λιμάνι έχει χαρακτηρισθεί από την ESPO (Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων) με πιστοποίηση των Lloyd’s ως ECOPORT (Οικολογικό Λιμάνι) λόγω των φιλοπεριβαλλοντικών πολιτικών που ασκεί στο θαλάσσιο και χερσαίο χώρο της περιοχής του».

 

Πηγή: http://www.econews.g...oltaiko-131358/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.