Μετάβαση στο περιεχόμενο

αντικατάσταση περιφραξης


Recommended Posts

καλημέρα συνάδελφοι,

 

θα ήθελα να ρωτήσω εάν εντός ορίων προ 23 οικισμού μπορεί να εκδοθεί

ΕΕΜΚ για αντικατάσταση (λόγω φθοράς) περίφραξης - σιδερένιοι πάσσαλοι κ συρματόπλεγμα -

με νέα στην ίδια θέση..

 

ευχαριστώ. 

Link to comment
Share on other sites

Η παλιά είχε άδεια?Θα δείξεις κάτι που δεν είχε άδεια για να του κάνεις αντικατάσταση?

 

κγ.       ''Απλή περιτοίχιση από λιθοδομή μέχρι ύψους ενός (1,00) μέτρου ή περίφραξη από ελαφρύ υλικό, γηπέδων σε εκτός σχεδίου περιοχές και η περίφραξη με πρόχειρη κατασκευή (όπως συρματόπλεγμα) σε οικόπεδα μη ρυμοτομούμενα σε εντός σχεδίου περιοχές. Επίσης, επιτρέπεται οριοθέτηση με πασσάλους των κορυφών οικοπέδου ή γηπέδου''

ΕΕΜΚ Απόφαση 55174 ΦΕΚ 2605_15-10-2103.pdf

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

Ανεξάρτητα από την τακτοποίηση του κτιρίου, (η νομιμότητα είναι προαπαιτούμενο για οποιαδήποτε μελλοντική εργασία), η αντικατάσταση περίφραξης είναι μια νέα εργασία.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Συναδελφοι, ηδη υφισταμενη ετοιμόρροπη ξηροληθια σε εκτος οικισμου αγροτεμαχιο υψους 2 μ. προκεται να επισκευασθει και να τοποθετηθει μπετον αναμεσα στους λιθους ωστε να κατασκευασθει κανονικο τοιχιο στο ιδιο υψος των 2μ.

Αδεια Δομησης ή ΕΕΜΚ?  

 

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Αν έχω πιάσει σωστά το νόημα των εργασιών μάλλον θα καλουπώσουν αμφίπλευρα δημιουργώντας δυο πλευρικά τοιχία και διαμορφώνοντας τη στέψη, εγκιβωτίζοντας έτσι την παλιά ξερολιθιά.

Όμως επειδη η ξερολιθιά είναι ασταθής, θεωρώ τεχνικά επίφοβο να υπάρχουν τοιχία χωρίς θεμελίωση, τα οποία να στηρίζονται σε αυτή. Καλύτερη λύση η καθαίρεση της ξερολιθιάς.

Οι ανωτέρω εργασίες απαιτούν άδεια δόμησης. Η ύπαρξη και αποτύπωση ξερολιθιάς μόνο μπελάδες θα φέρει στην άδεια.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Η καλυτερη λυση για μενα και προταση που εχω κανει στον πελατη ειναι η καθαιρεση της ξεροληθιας και η δημιουργια νεου τοιχιου απο λιθοδομη εως 1 μ. ωστε να παμε για ΕΕΜΚ κατι το οποιο διαφωνει ο πελατης...

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς νομίζει ότι θα του βγουν λιγότερα κυβικά έτσι. Εξήγησε του μέσω μιας πρόχειρης προμέτρησης ότι δεν τον συμφέρει στο συνολικό κόστος αλλά και το έργο δεν θα είναι ούτε ασφαλές και δεν περνάει τον στατικό έλεγχο της μελέτης.

Αν στην περιοχή  υπάρχει κάποιο άλλο έργο σε εξέλιξη, ενδεχομένως να μπορεί να πουλήσει και τις πέτρες από την ξερολιθιά ή να τις επαναχρησιμοποιήσει ως λιθοδομή αυτή τη φορά, όπως του πρότεινες. Μέσω ΕΕΜΚ μόνο λιθοδομή με μέγιστο ύψος 1 μ. Οτιδήποτε άλλο που αφορά περιτοίχιση μέσω άδειας δόμησης.

Από κει και ύστερα αν διαφωνεί ας πάει να τη φτιάξει χωρίς άδεια και να του σκάσει "χθες" η καταγγελία. Τότε θα καταλάβει ότι οι "μαγκιές" δεν συγχωρούνται.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.