Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επισκευή οροφής κατοικίας - παλιό και μάλλον επικίνδυνο


 
JTB

Recommended Posts

Επειδή τα μάτια μας βλέπουν καθημερινά διάφορες τέτοιες "ομορφιές", θέλησα να μοιραστώ μαζί σας την τελευταία. 

Αρχαία κατασκευή με τούβλα ενδιάμεσα από διαδοκίδες, παρατημένο χρόνια χωρίς στεγάνωση (είναι ταράτσα από πάνω) οπότε οι σοβάδες έπεσαν όλοι και τα σίδερα βγήκαν να πάρουν αέρα.

 

Το παραμύθι της οικονομικής κρίσης δεν θα μπορούσε να λείπει οπότε ψάχνουμε την οικονομικότερη λύση. Ομως, αυτό που βλέπω - και το έχω δεί μόνο μία φορά ακόμη παλιά - νομίζω ότι κρύβει αρκετούς κινδύνους και θα ήθελα τη γνώμη σας.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η φωτογραφία ΕΙΚ1 δεν είναι οφθαλμαπάτη! είναι πράγματι μια κολώνα που κόπηκε και τώρα έχει αναρτηθεί ο όγκος αυτός από το δοκάρι! Εμεινα κι εγώ με το στόμα ανοικτό!!! Φαίνεται ο μπάρμπας με το σκαμπώ μέχρι εκεί έφτανε και δεν είχε σκάλα!!!

 

 

Η πρόταση προς το παρόν είναι να ξύσουμε τα σίδερα, να μπει αναστολέας, πιθανώς και 1-2 χέρια χαλαζιακό και μετά το όποιο επισκευαστικό να κάνω ότι πιο ελαφρύ... Είτε κάτι από σοβά είτε κόλλα-πλέγμα κλπ και να βάψουμε με ρελιέφ να μη φαίνονται τα διάφορα...

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συμβολή σας...

post-19320-0-63379900-1471892969_thumb.jpg

post-19320-0-66617100-1471892986_thumb.jpg

post-19320-0-94330600-1471892996_thumb.jpg

Edited by JTB
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 62
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κοίτα, το σπίτι είναι συνολικά 55 τ.μ. με χωρίσματα και δεν έχω μεγάλους ενιαίους χώρους. Είναι παλιό... δωματιάκια μόνο... Αλλά σίγουρα η στήριξη της πλάκας θα βοηθούσε. 

Η απάντηση στην ερώτηση είναι ΟΧΙ... Δεν του είπα κάτι τέτοιο προς το παρόν γιατί καλούμαι να συντάξω απλώς μια προσφορά για στεγάνωση και σοβάτισμα. 

 

Βέβαια έχω κανονίσει ραντεβού με τον σιδερά για να δώ τί θα κάνω γιατί σκέφτομαι και να γκρεμίσω έναν τοίχο και να τον αντικαταστήσω με μεταλλικό πλαίσιο. Επίσης να κάνω και μια νέα κολώνα στη θέση της παλιά, αγκαλιάζοντας την υπάρχουσα και κατεβάζωντας μια παραλληλόγραμμη κατασκευή από κοιλοδοκούς και μετά γυψοσανίδα... Να την ξαναδημιουργήσω δηλαδή Αν και θεωρώ πιο σωστό να τη γκρεμίσω και να κάνω μια νέα μεταλλική... Αλλά φοβάμαι γιατί ποιος ξέρει σε τί κατάσταση βρίσκεται και το δοκάρι... Αν πάω να τρυπήσω μπορει να γίνει και κομμάτια!

Link to comment
Share on other sites

Δυο χαριτωμένα Π μεταλλικά και μεταξύ τους σύνδεση πάλι μεταλλικά (σαν τραπέζι) να «ακουμπά» έστω η πλάκα δεν παίζει?

 

Ενέχει ο κίνδυνος να τους έρθει ο ουρανός σφοντύλι κάποια μέρα μαζί με την νέα στεγάνωση και το σοβάτισμα δηλαδή…

(μη ξεχνάς ότι αφού περάσεις από εκεί εσύ ακόμα και ως απλά εργολάβος, έχεις το τίτολο του μηχανικού και οι πιθανότητες ευθύνης για επικινδυνότητα που δεν φρόντισες δεν θα είναι αμελητέες)

 

 

edit

Δεν φαίνεται αν η πλάκα έχει ήδη κάμψη (εσύ έχεις πιο καλή εικόνα), αλλα στην τελική πιο καλά να πληρώσει στήριξη κι ας μαζεύει το νερό με κουβά και να κάνει ντεκόρ ρουστικ τα τούβλα που θα βλέπει ασοβάτιστα…. 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Προφανώ και "παίζει" γιαυτό άλλωστε δεν θα προχωρήσω καμία εργασία μέχρι να τον πείσω ότι ο τεχνίτης - εργάτης  που του ζήτησε έτσι επιπόλαια τα 2 χιλιάρικα για στεγάνωση και σοβάτισμα, δεν είχε τη δυνατότητα για κάτι άλλο. Τόσα του έλειπαν, τόσα ζήτησε... 
Είναι νέος και σχετικά μορφωμένος ο πελάτης, απλώς του οικονομικού κλάδου ... δεν γνωρίζει τίποτε από τεχνικά και επισκευές... Ελπίζω να του βάλω μυαλό...

Link to comment
Share on other sites

προσωπικά θα πρότεινα: καλή υποστύλωση, καθαίρεση όλου του επιχρίσματος του ταβανιού για να φανεί όλη η έκταση της διάβρωσης, αποτύπωση στατικού μοντέλου και να το ξανασυζητήσουμε. Πες στον πελάτη έναν αρχικό προϋπολογισμό για αυτά και πες του επίσης ότι μόνο που κάθεται από κάτω και το κοιτάει ρισκάρει τη ζωή του.

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Το βέλτιστο είναι η κατεδάφιση. Πολύ δύσκολα ενισχύεις και ελέγχεις κάτι σαν αυτό, λόγω πολλών αβεβαιοτήτων.

post-121-0-28009400-1471943223.jpg

Link to comment
Share on other sites

Να διευκρινήσω κάποια πράγματα...

 

1. Ο χώρος είναι 1ος όροφος με άλλη ιδιοκτησία από κάτω οπότε η κατεδάφιση δεν παίζει.

 

2. Ξεχνάτε έννοιες όπως χαλυβδοελάσματα, Gunite, ενισχύσεις κλπ γιατί δεν υπάρχουν χρήματα.

 

3. Σε καμία περίπτωση δεν αναλαμβάνω κάτι τέτοιο ως μελετητής - επιβλέπων κλπ και προφανώς δεν βάζω κάπου το όνομά μου γιατί απλά... ΦΟΒΑΜΑΙ.

 

4. Με δεδομένο ότι ο άνθρωπος θα κάνει τη δουλειά, συζητάω μήπως τουλάχιστον να βρούμε έναν τρόπο να επιζήσει! Να μην του έρθει στο κεφάλι! Γιατί θεωρώ πως αν απλώς δεχτεί μια προσφορά με περιεχόμενο "Στεγάνωση ταράτσας και Σοβάτισμα Οροφής" θα πρέπει να αγοράσει κράνη!

 

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ που ίσως αγγίζει μια σοβαρή προσέγγιση είναι μια κατασκευή από κοιλοδοκούς και πιθανώς ένα ταβάνωμε με τσιμεντοσανίδα μπας και κρατήσει κάτι. 

Θεωρείστε ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι δεν θα γίνει σωστή κατασκευή... Μια ΑΠΛΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗ προσέγγιση συζητάμε...

 

Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας!

Link to comment
Share on other sites

Κάνε ότι θες εκτός από ψευδοροφή!

Εφόσον (λόγω κόστους) δεν θα είναι δυνατή μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση καθώς και ένας εκ των υστέρων ενόργανος έλεγχος ανά πάσα στιγμή (π.χ. μέτρηση δυναμικού διάβρωσης),

θα πρέπει η παραμικρή αστοχία να γίνεται άμεσα αντιληπτή με το μάτι πριν γίνει αισθητή με καρούμπαλο στο κεφάλι... 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.