Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Με βάση το εισόδημα του 2015 οι εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών το 2017


Engineer

Recommended Posts

Ακριβώς . Εχουμε πολλούς κυρίως μεγαλοδικηγόρους που έδιναν αστεία ποσά . Ακόμα να πω ότι στον ΟΑΕΕ χωρίς επικουρικό και χωρίς εφ΄ άπαξ , οι εισφορές για πολλούς άνω των 40 ετών ήταν 450 τον μήνα δηλαδή 5400 τον χρόνο , ποσό που με το νέο ασφαλιστικό σημαίνει καθαρά κέρδη πρό εισφορών 2200 τον μήνα δηλαδή 26400 τον χρόνο , που σημαίνει αν κάποιος έχει έξοδα 10000 , πάμε στα 36400 και με το ΦΠΑ φτάνουμε στα 45000 τζίρο για ελεύθερο επαγγελματία . Μεγάλο ποσό για την σημερινή εποχή .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 51
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η τελική εκκαθάριση θα αφορά ασφαλιστικές εισφορές ίδιου έτους με το εισόδημα; Ή του προηγούμενου αντί για το προ-προηγούμενο που θα ισχύσει για τώρα;

Link to comment
Share on other sites

Άρα για τους περισσότερους οι εισφορές θα είναι υψηλότερες του αναμενόμενου αφού πριν 2 έτη είχανε υψηλότερο εισόδημα από οτι πριν 1 έτος και σίγουρα ως προς το τρέχον έτος.

 

Δεν ισχύει απόλυτα. Προσωπικά τότε δεν είχα ούτε το 1/4 που έχω σήμερα....

Link to comment
Share on other sites

Σαν πρωτη και γρηγορη αναγνωση φαινεται - κατα καποιο τροπο- δικαιο, δλδ να πληρωνει καποιος αναλογα με αυτα που βγαζει.... ΟΜΩΣ...

 

 Ποσο δικαιο ειναι τελικά όταν:

 

1) Στο τελος της εργασιακης του ζωης θα λαμβάνει την ιδια συνταξη και αυτος που εδωσε π.χ. 100.000€ και αυτος που δωσε 10.000€...

2) Για τις ιδιες ακριβως παροχες υγειας θα πληρωνει καποιος 400€/μηνα και αλλος 50€...

 

Αρα παλι μια τρυπα στο νερο απο τους νεομπολσεβικους της κυβερνησης...

Link to comment
Share on other sites

Για τις παροχές υγείας πράγματι υπάρχει θέμα , αλλά αυτό θα μπορούσε να διορθωθεί με κάποιο τρόπο , όπως η θέση σε νοσοκομείο . Η σύνταξη δεν θα είναι ίδια , αλλά αναλογική του τι έχει δώσει ο καθένας . Δεν θα έχει μεγάλες διαφορές βέβαια , αλλά έτσι και αλλιώς υπάρχει όριο και προς τα κάτω και προς τα πάνω . 

 

Οπως έχω ξαναπεί , αν κάποιος έχει μόνιμα εισοδήματα από ΕΕ , πάνω από 30000 καθαρά πριν τις εισφορές , τότε κακώς δεν έχει γίνει εταιρεία . 

Link to comment
Share on other sites

. Η σύνταξη δεν θα είναι ίδια , αλλά αναλογική του τι έχει δώσει ο καθένας . Δεν θα έχει μεγάλες διαφορές βέβαια , αλλά έτσι και αλλιώς υπάρχει όριο και προς τα κάτω και προς τα πάνω . 

 

 

O διαφορές σε σχέση με την σχεδιασμένη  αύξηση των εισφορών είναι πολύ μικρές . Στην  πράξη ζητάνε από το 20 % των ασφαλισμένω-φορολογουμένων να χρηματοδοτήσουν το ασφαλιστικό σύστημα εξετάζοντας ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ , τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος . Ευονούν δηλ. την μαυρη απασχοληση κλπ κλπ κλπ .

Link to comment
Share on other sites

Oσοι λόγω κρίσης έχουμε περιορισμένα έσοδα από το ΕΕ , ενώ έχουμε πληρώσει ήδη 30+ χρόνια απίστευτες εισφορές ,το βλέπουμε σαν δίκαιο .

Link to comment
Share on other sites

Oσοι λόγω κρίσης έχουμε περιορισμένα έσοδα από το ΕΕ , ενώ έχουμε πληρώσει ήδη 30+ χρόνια απίστευτες εισφορές ,το βλέπουμε σαν δίκαιο .

 

Aν οι πληρωμένες εισφορές των 30+ ετών είναι απίστευτες σε σχέση πάντα με τις σημερινές παροχές του ασφαλιστικού συστήματος , τότε πως πρέπει να χαρακτηρίσουμε τις εισφορές που καθιερώνει το νέο δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα ? Ενέχει στοιχεία δικαιοσύνης το γεγονός ότι θα πληρώνω εισφορές 4 φορές υψηλότερες από ένα άλλο , αλλά δε θα έχω και τετραπλάσια σύνταξη ? Χωρίς να υπάρχει ένα πλέγμα κριτηρίων και ελέγχων που να διαπιστώνει ότι όντως ο άλλος σωστά χρεώνεται με το μίνιμουμ των εισφορών. Μοναδικό κριτήριο το δηλούμενο προς φορολόγηση εισόδημα. Ολα τα άλλα πάνε περίπατο.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι  οι  ασφαλιστικες  εισφορες  ουδεμια  σχεση  εχουν  με  τα  εισοδηματα  

γιαυτο  υπευθυνη   είναι  η  εφορια   και  η  εξηγηση  απλη 

οι  ασφαλιστικες  εισφορες  πρεπει  να  είναι  ατομικες  και  ανατποδοτικες  (  τουλάχιστον  σε δημοκρατικα  πολιτεύματα )

ενας πολιτης  που  καταβαλει  30  χιλαρικα  τον  χρονο  πρεπει  να  εχει  και  την  αναλογη  συνταξη αλλα  και  αυξημένες  παροχες  

ειδάλλως  εφαρμόζουμε   κολεκτιβοποιηση    ανωμαλων  καθεστώτων  βορειου  κορεας  ρωσιας  επι  σταλιν

δεν  είναι  δικαιο  επειδή  πρόσκαιρα  ικανοποιει  κατωτερα   λαϊκίστικα   αισθημα

ας  τους  φορολογησουν   αν  θελουν  να  είναι  δικαιοι 

δεν  μπορει  όμως να  προσθετουν  φορους  πανω  στην  φορολογια  εισοδήματος 

οσα  και  να  βγαζει  ο  καθενας  ,  ο  συριζα  το  μονο  που  θα  καταφερει  είναι  να  ανορθωσει 

τις  οικονομιες  κυπρου  βουλγαριας   στελνοντας  τα  μεγαλα  δικηγορικα  και  τεχνικα  γραφεια  κατευθείαν 

σε  ευρωπαιους  ανταγωνιστες  της  ελλαδος  ,  αυτό  θα  καταφερει  και  μαλιστα  εντος  2017-2018 .

με  δυο  λογια  είναι  να  τραβας  τα  μαλλια  σου  να  φευγεις  και  να  γυριζεις  ελλαδα  κάθε  καλοκαιρι  25  μερες 

για   διακοπες  και  μερικα  ΠΣΚ  .

βλεπω  και  μερικους   που  υπερασπίζονται  το  λαθος   επειδή  τωρα  τους  βολευει  ,    

εχει  χαθει  η  σοβαροτητα ,  ιακνοποιουν  την  εκδικητικότητα  για  συναδελφους  μεγαλύτερων  εισοδηματων 

όταν  όμως  πιασουν  μια  δουλεια  στο  εξωτερικο  και  φορολογούνται  πληρωνοντας   για  ανυπαρκτες  παροχες  υγειας 

και ανύπαρκτης   μελλοντικης   συνταξης   θα  πονεσουν  παρα  πολύ  .

εμενα  προσωπικα  προσωρινα με  βολευει   αλλα  δεν  το  υπερασπίζομαι  είναι  προς  την  εντελως  λαθος  κατευθυνση  .

κριμα  που  σε  αυτην  την  χωρα  δεν  υπαρχει  πλεον  μετρο  και  μαζι  με  αυτό  χανεται  και  η  δημοκρατια  που 

είχαμε  κατακτησει  πολλες  δεκαετιες   εστω  και  με  τοσα  πολλα προβλήματα

διαφωνω   καθετα, 

Edited by loser
Link to comment
Share on other sites

Να πω κάτι , το γεγονός ότι σε περίοδο κρίσης και αναδουλειάς , αναγκάζεις κάποιον να δίνει 5500 τον χρόνο για ασφάλιση , όταν έχει ήδη πληρώσει για σύνταξη 1600 € και του ζητάς να δουλέψει άλλα 10 χρόνια και αντί να πάρει 2500 σύνταξη θα πάρει 1300 , ενώ ταυτόχρονα έχεις βγάλει ήδη τους περισσότερους συνομηλίκους του ΔΥ στην σύνταξη με συντάξεις περί τα 1000 € οι οποίοι έχουν δώσει λιγότερες εισφορές και όταν δεν μπορεί να πληρώσει τις εισφορές τον αφήνεις ανασφάλιστο και χωρίς σύνταξη , για να μην πω για τους κοπρίτες που τους έστελναν και στον εισαγγελέα . 

 

Για μένα θα έπρεπε οι εισφορές να είναι όσο θέλει ο καθένας , πέραν των 100 € των μήνα για περίθαλψη και ανάλογη με τις εισφορές του να είναι και η σύνταξη .

 

Αν εγώ θεωρώ ότι έχω δώσει ήδη πολλά 33 χρόνια , μιλάμε για περίπου 300.000 € μαζί με τόκο προθεσμίας και μου φτάνουν τα 1100 € σύνταξη , τότε να μπορώ να σταματήσω . 

 

Αντί λοιπόν να προβληματίζεστε για αυτούς που μπορούν να δώσουν παραπάνω , να σκέφτεστε αυτούς που έχουν ήδη δώσει πολλά και δυσκολεύονται αντικειμενικά να δώσουν τώρα . 

 

Στο εξωτερικό είναι επιλογή το πόσο θα δίνεις . Ανάλογα με τι παροχές θέλεις . Αλλοιώς υπάρχουν και άλλες επενδύσεις . Αλλά εδώ ο στόχος είναι να πληρώνονται οι συνταξιούχοι και ΚΥΡΙΩΣ οι χιλιάδες άχρηστοι υπάλληλοι των ταμείων . 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.