Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επικίνδυνη Πολυκατοικια


Recommended Posts

Καταρχήν να ζητήσω συγγνώμη διότι έκανα ένα λάθος κι ενώ ήθελα να κάνω αυτή τη δημοσίευση εδω, μπερδεύτηκα και την έκανα ως ειδηση.

Είμαι νέος στο forum, οπότε αν κάνω κάτι παρατυπο στη δημοσιευση, ζητώ προκαταβολικα συγγνωμη. Μένω στο Ταυρο σε εργατική δεκαοροφη πολυκατοικια, κτισμένη το 1970. Όπως καταλαβαινετε το κτίριο έχει καταπονηθει από το σεισμο του 1981 και του 1999. Ενώ ήταν απαραίτητες οι επισκευές κι οι ενισχυσεις, δυστυχώς οι ένοικοι της πολυκατοικίας αποφάσισαν να μην προχωρησουν. Με εξαίρεση την οικογένειά μου κι άλλες δύο τρεις ακόμα που θέλαμε πάση θυσία να ενισχυθεί το κτιριο. Στη περιοχή μου υπάρχουν 6 τέτοια δεκαοροφα κτίρια από τα οποία τα τρία βγήκα πράσινα και τα άλλα τρία κιτρινα. Η πολυκατοικία με τις σοβαρότερες βλάβες επισκευασθηκε κι ενισχύθηκε. Είχε γίνει μελέτη και στα τρία κίτρινα κτίρια από τους ίδιους μηχανικους. Θυμάμαι τα δύο ονόματα από τους τρεις μηχανικους. Αναξαγορας Ελενας και Βασιλειαδης.

Το 1999 που έγινε ο σεισμός, ήμουν 11 χρονων. Δυστυχώς δεν μπορούσα τότε να πάρω τη κατάσταση στα χέρια μου. Συνεχίζω να μένω στο κτιριο αυτο μέχρι και σημερα. Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτενι. Μεγάλα κομμάτια σοβαδων πέφτουν από την οικοδομή με εμφάνιση του οπλισμου. Ζήτησα να κάνουμε άμεσα επισκευες αλλά κανείς δεν δεχθηκε οπότε θεώρησα χρέος μου να κάνω καταγγελία στη πολεοδομια. Ήρθαν εκαναν αυτοψία από το τοπικό κλιμάκιο του δήμου κι έπειτα ήρθε και κλιμάκιο από τη Νομαρχια. Έχει περάσει ένας χρόνος από τη πρώτη αυτοψία κι 9 μήνες από τη δευτερη. Έγινε έκθεση επικινδυνου αλλά από τότε δεν έχει υπάρξει καμιά εξέλιξη δυστυχως. Σας παραθέτω φωτογραφίες για να διαπιστώσετε κι εσείς την άθλια κατασταση. Έχω έρθει σε απόγνωση και δεν ξέρω πλέον πως να τους κινητοποιησω ώστε να κάνουμε επισκευες. Δεν ιδρωτάει κανενός το αυτι.

post-108000-0-46636800-1472319432_thumb.jpg

post-108000-0-29478900-1472319466_thumb.jpg

post-108000-0-37997900-1472319517_thumb.jpg

post-108000-0-37719200-1472319575_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Κάνε αίτηση στη πολεοδομία για να στείλει μηχανικό να κάνει αυτοψία για μερική ή ολική επικινδυνότητα.

Αν πράγματι διαπιστώσει τότε θα είναι κάτι συγκεκριμένο.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί όμως επικινδυνότητα θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της από εσάς.

Θα απαιτηθούν μελέτες από μηχανικό / μηχανικούς και με βάση αυτά θα βγουν οι άδειες αποκατάστασης.Τα κοστολόγια δεν θα είναι μικρά για αυτά. (γράφεις ότι είναι απο τα 10 όροφα.... να υποθέσω ότι εμφανή βλάβη της φωτογραφίας σου είναι περίπου στα 2/3 του ολικού ύψους του κτιρίου)

 

Πιθανά (χωρίς να το γνωρίζω) υπαρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε δαπάνες από τον δήμο αλλά τίποτα δεδομένο.

Η βάση είναι η έκθεση επικινδυνότητας και αν πράγματι υπαρχει.

 

Τις αιτήσεις επικινδυνότητας τις εξετάζουν κατά απόλυτη προτεραιότητα εκ του νόμου και εκ της ευθύνης αν συμβεί κάτι μετά και δεν έχουν γίνει τα αναγκαία έγκαιρα.

Link to comment
Share on other sites

Γενική συνέλευση στην πολυκατοικία η οποία να έχει εξετάσει το συγκεκριμένο θέμα (την έκθεση επικινδύνου) έχει γίνει?

Εαν ναι, τότε τι γράφτηκε στα πρακτικά της?

Ο διαχειριστής έχει τεράστια ευθύνη.

 

Χρειάζεται να κινηθείς νομικά.

Link to comment
Share on other sites

Έχει βγει έκθεση επικινδυνου από τη πολεοδομια του δημου. Έχουν κάνει ενστάσεις κάποιοι από τη πολυκατοικία και το θέμα έχει μείνει ετσι. Να σημειώσω ότι η φωτογραφία είναι από τον 6ο οροφο και το κτίριο έχει 40 διαμερίσματα. 4 ανά οροφο.

Link to comment
Share on other sites

Έχει βγει έκθεση επικινδυνου από τη πολεοδομια του δημου. ...

Αφού υπαρχει διαπιστωμένη επικινδυνότητα όπως λες από ΥΔΟΜ χρειάζεσαι μηχανικό για να σας κατευθύνει τα βήματα για την άρση της και δικηγόρο για τα βήματα επιμερισμού των οικονομικών απαιτήσεων.

 

Επίσης αν είναι επικίνδυνο (και σε τι βαθμό είναι με βάση την έκθεση) θα πρέπει να ειδωθεί και με αρμόδιους φορείς για μέτρα προστασίας ή εγκατάλειψης έως αποκατάστασης.

Ευθύνη για τα μέτρα προστασίας θα πρέπει να επιμεριστούν και στον Δήμο. Με έγγραφα και όχι με λόγια.

Δικηγόρο και μηχανικό/ους και ξεκινάς.

 

Άλλος τρόπος δεν υπαρχει.

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση κατά την οποία παραμείνουν αδρανεις η κατοικοι, δεν αναλαμβάνει ο εισαγγελέας να μας πετάξει όλους εξω? Να σας πω ότι από 1999 το κτρίο είναι χαρακτηρισμενο κιτρινο.

Link to comment
Share on other sites

άλλο κίτρινο κι αλλο κόκκινο.

Μίλα με μηχανικό και δικηγόρο που θα το αναθέσεις να δουν όλα τα δεδομένα.

Δεν μπορεί να λυθεί αυτό το ζήτημα διαδικτυακά με κουβέντες του αέρα.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης τη διαχείριση την έχει αναλάβει εδώ κι έναν χρόνο εταιρεια.

Η εταιρεία πρέπει να λάβει εξώδικη ειδοποίηση η οποία να την ενημερώνει πως διαχειρίζεται ένα κτήριο για το οποίο έχει γίνει έκθεση επικινδύνου.

Link to comment
Share on other sites

Σε πρώτη φάση και επειδή ενδιαφέρεσαι θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς κάποιο δικηγόρο και μηχανικό ώστε να είσαι καλυμμένος σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε προς τρίτους, πχ επισκέπτες στην πολυκατοικία.

 

Σε δευτερη φάση να ζητηθεί γενική συνελευση ώστε να αρθούν τουλάχιστον τα επικίνδυνα σημεία και να ελεγθχεί όλο το κτίριο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.