Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές αλλάζουν τον χάρτη των επιχειρήσεων


Engineer

Recommended Posts

Και πως θα πληρωθούν οι συνταξεις αυτων που έχουν πληρώσει 60 χρόνια εισφορές και πως θα πληρωθούν οι αργόσχολοι εάν πάμε σε ένα τέτοιο σύστημα?

 

και τι δουλεία έχει ο ιδιωτικός υπάλληλος να λύσει το πρόβλημα αυτό? Δεν μπορεί το Ελληνικό Δημόσιο να χρήζει καταχρηστικά και αντισυνταγματικά έναν ιδιωτικό υπάλληλο, εργάτη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης για να του παράγει τα χρήματα που απαιτούνται.

 

Επιπλέον υπάρχουν πολλά άλλα προβλήματα. Ο εργαζόμενος Α καλείτε να πάει στην Βραζιλία για 8 μήνες για ένα έργο. Στην Βραζιλία, για την Ελλάδα δεν πρέπει να πάθει ποτέ κανένα ατύχημα διότι δεν καλύπτεται απο τα Ελληνικά ταμεία. Ο υπάλληλος θα μηνύσει την εταιρεία που τον έστειλε και καλά θα κάνει. Η εταιρία λοιπόν δεν θα πρέπει να κάνει κανένα έργο πουθενά εκτός Ελλάδος. Μια ελληνική εταιρία με έργα εκτός Ελλάδος θα πρέπει λοιπόν να πληρώσει τις εδώ εισφορές και ταυτόχρονα να κάνει και ειδικό ασφαλιστικό συμβόλαιο για την Βραζιλία για 8 μήνες και το οποίο είναι πολύ ακριβό. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι το Υπουργείο οικονομικών της Ελλάδος έχει την διακριτική ευχέρεια να μην θεωρήσει το Βραζιλιάνικο συμβόλαιο ως έξοδο στο 100%.

 

Το βασικότερο πρόβλημα είναι όμως το εξής. Η ιδιωτική εταιρία βασίζετε στην αρχή οτι οι εργαζόμενοί της είναι οι καλύτεροι της αγοράς. Για τον λόγο αυτό προσπαθεί να τους παρέχει κάποια benefits. Η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη είναι ένα από αυτά. Η δυνατότητα όποτε θέλουν να αλλάξουν εργοδότη είναι το επόμενο. Στην διαδικασία αυτή η εταιρία δεν θα πρέπει να σταθεί εμπόδιο. Απαγορεύεται απο τον νόμο. Όταν λοιπόν ένας εργαζόμενος δεν μπορεί να μεταφέρει δικαιώματα ασφάλισης, τότε αυτό λειτουργεί σαν εμπόδιο.

 

Στην Ελλάδα έχουμε ένα ιδιαίτερο καθεστώς σε παγκόσμια πρωτοτυπία. Ο Δημόσιος τομέας διέπεται τελικά από τις αρχές του ιδιωτικού τομέα και ο ιδιωτικός τομέας από τις αρχές των στρατοπέδων συγκέντρωσης που οι έγκλειστοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα σε τίποτα. Αυτό συγνώμη αλλά αποτελεί όχι απλά έλλειψη Δημοκρατίας αλλά παράβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Μην ξεχνάτε ότι οι περισσότερες πλέον εταιρίες μηχανικών στην Ελλάδα δουλεύουν εκτός Ελλάδος. 

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 53
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σωτήρη διαφωνώ κάθετα . Είπα και εγώ ότι πρέπει να μειωθεί ο μέγιστος συντελεστής εισφορών από το Χ10 , στο Χ5 έως Χ7 των ανειδίκευτου εργάτη .

 

Αλλά την Μάρθα Βούρτση δεν την μπορώ .

Γιατί το σημερινό πλήρως αποτυχημένο σύστημα , επιβαρύνει με εισφορές 5500 € τον χρόνο και με φόρο εισοδήματος και με ΕΝΦΙΑ και με τέλη εισοδήματος , ακόμα και αυτόν που βγάζει 10-20-30000 , είτε από ΕΕ αποκλειστικά , είτε από ΕΕ και από άλλες πηγές εισοδήματος .

 

ΟΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ . ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΗΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ. ΚΑΙ ΔΕ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΡΘΑΣ ΒΟΥΡΤΣΗ.

 

Αρα λοιπόν το νέο σύστημα είναι δικαιότερο για το 80 % και θα πρέπει να γίνει λιγότερο βαρύ για το 20 % .

 

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΣΟ ΒΑΡΥ ΟΜΩΣ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ . ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ . ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ . ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΩΣ ΑΝΟΗΤΟΙ . ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΖΕΙ ΠΡΟΣΤΑ ΘΕΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

ΑΝ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΣΦΑΛΊΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΠΙΣΗΣ ΑΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

 

Ακόμα δεν ισχύει ότι θα αυξηθούν οι εισφορές και θα μειωθούν οι φόροι , από την στιγμή που το κράτος δίνει κάθε χρόνο 14 δισ στα ταμεία . 

 

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ . ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ.

 

Αρα αν ισχύσει αυτό που λες , ότι χάσει σε έσοδα το κράτος , θα το πάρει πίσω αφού θα έχει μειωμένες δαπάνες .

 

 

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΥΤΟ ?

Link to comment
Share on other sites

Αρα να συνεχίσει να καταστρέφει όσους δεν έχουν δουλειά , για να μην πληρώνουν αυτοί που έχουν . Καταλαβαίνεις ότι μεταξύ των δύο καταστροφών δικαιότερη είναι η καινούργια . Αλλιώς εμένα να μου επιστρέψει τις 300.000 € που έχω πληρώσει μέχρι σήμερα και να μου δώσει την βασική .

 

Ακόμα και ελλειμματικό να είναι το ασφαλιστικό , ότι πάρει παραπάνω από εισφορές , θα πάρει λιγότερα από επιχορήγηση . Δεν θέλει φιλοσοφία .

 

Εσύ επειδή είσαι προφανώς νεώτερος έχεις την δυνατότητα να πληρώσεις σήμερα και να ελπίζεις σε ένα καλύτερο κράτος που θα σου δώσει αναλογικότερη σύνταξη στο μέλλον . 

 

Εμένα πρέπει μετά τα 300.000 που έχω ήδη δώσει , να του δώσω άλλα 55000 και μαζί με τους τόκους να περάσω τα 400000 , για να μου δώσει 1000 αναλογική σύνταξη ? 

 

Δηλαδή βολεύτηκαν οι μεγαλύτεροι που τα πήραν , να βολευτούν οι νεώτεροι να μην πληρώνουν ακόμα και αν βγάζουν πολλά και να την πληρώσουν οι μεσήλικες που και έχουν πληρώσει πολλά και δουλειές δεν βρίσκουν λόγω ηλικίας και σύνταξη χαμηλή να πάρουν .

 

Ωραία ....

Link to comment
Share on other sites

BAS με την λογική σου θα πρέπει η Ελλάδα να παραμείνει στην εποχή του 1950 μια ζωή. Δεν γίνετε φίλε μου πλέον αυτό. Όσοι έχουν να πληρώσουν φευγουν από την Ελλάδα. Θα εισπράξουν λιγότερα απο εισφορές και απο εφορία. 8 χρόνια τώρα αυξάνουν οι φόροι και οι εισπράξεις παραμένουν ίδιες. 

 

BAS δεν έχεις καταλάβει ότι στην Ελλάδα μας έχει έρθει ο λογαριασμός για ότι μαλακία κάναμε τα τελευταία 170 χρόνια. Τα ταμεία από το 1954 γνώριζαν ότι δεν έβγαιναν. Βασίστηκαν στο τραγελαφικό ότι θα έχουν πάντα ανάπτυξη +2% για να καλύπτονται.  Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά έχασες τα λεφτά σου. Το να λες γιατί να τα χάσω εγώ και να μην τα χάσει η επόμενη γενιά δεν λύνει το πρόβλημα. Σκέψου μόνο ότι φευγουν 100000 ασφαλισμένοι τον χρόνο από το σύστημα λόγω μετανάστευσης.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν λέω να μην χάσω τα λεφτά μου . Αρνούμαι να συνεχίσω να πληρώνω το ίδιο εγώ που απλά προσπαθώ να φτάσω στην συντάξιμη ηλικία με ελάχιστες δουλειές , με τον μεγαλοδικηγόρο που βγάζει 200.000 τον χρόνο , 

 

Αν δεν θέλουν να πληρώνουν , ας αφήσουν και τους υπόλοιπους να πληρώνουν όσο θέλουν , αφού το ατομικό πορτοφόλι θα καθορίσει την σύνταξη .

 

Δώκαμε , Δώκαμε .....

Link to comment
Share on other sites

και  γιατι  να  πληρωνεις   ,ούτως  η  αλλως  το  "δικαιο"  νέο  ασφαλιστικο 

εχει  μικρες  διαφορες   από  την  κατωτερη  και  την  ανωτερη  συνταξη

ασε  που  επιδοτουν  οσους  εχουν  τα  ελαχιστα  χρονια   ώστε  η  συνταξη  τους  να  είναι 

κοντα  σε  αυτους  που  πληρωσαν  40  χρονια   επομένως  εσυ  με  30  χρονια  εισαι  αρχηγος

κανε  μια  ιδιωτικη  ασφαλεια  μεσοπρόθεσμα   και  σταματα  να  πληρωνεις

τα  χρηματα  που  εχουμε  δωσει  ολοι  μας    εχουν  χαθει  η  χωρα  εχει  χρεωκοπησει 

δεν  βλεπω  και  προσπάθειες  προς  την  προσπαθεια  της  μη  πτώχευσης  και  φτωχοποίησης 

του  80 %  του  ελληνικου  πληθυσμού   αντι  να  ζητάμε  επενδύσεις  ιδιωτικες , να  παρακαλαμε  καθε  μερα  να  ερθουν  ,  κλεινουμε  τράπεζες 

διωχνουμε  επιχειρήσεις  εκτος  ελλαδος  ,  πουλαμε   αριστεροσυνη  με  την  παλαμη  απλωμενη  για  λιγα  δανεικα 

από  τους  κακους  καπιταλιστες   τους  φιλελεδες ,  αυξανουμε   τους  φορους    η  πληρη  υστερια  της  κοινωνιας  .

η  υποθεση  εχει  ηδη  χαθει . (  θα  ενεργοποιηθεί  εντος  2018  ο  κοφτης   τσεκουρι  ισως  και  2017 ) απλως  μην  εχουμε  και  αλλα  δραματα  .

για  να  βγει  χορταρι  συναδελφε   στην  ηδη  ξεραμενη  στέπα    της  ελληνικης  οικονομιας  πρεπει  να  βρεχει  10  χρονια  επενδύσεις 

με  ανθρώπους  που  βλεπουν  τους  επενδυτες  , ( διαχρονικα ,  όχι  μονο  σημερα )   ως  ταξικούς  εχθρούς   μην  περιμενεις  κατι  καλο .

ισως  με  τους  νεους  συριους  και  πακιστανους  επενδυτες   να  χορτάσουμε  ψωμι  .

αν  δεν  είναι  υστερικος  δαγγειος  πυρετος  αυτό  που  ζουμε  τοτε  τι   είναι ;;;;

Link to comment
Share on other sites

Ας μην προτρέχουμε, έχουμε ακόμα αρκετό κατήφορο μπροστά μας. Ακόμα και αν γυρίσουμε σε δραχμούλα και ξε-λαδώσει το εντεράκι του περήφανου πατριώτη, χριστιανού ορθόδοξου, αριστερού νεοέλληνα ακολουθεί και ο γεωπολιτικος κατήφορος.

 

Κατά τα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ με τα ακροδεξιά δεκανίκια του έδιωξαν τη διαπλοκή και έφεραν τη μαφία. Αυτό που έγινε με τα κανάλια θα έχει συνέχεια στο πολιτικό σκηνικό.

Αρκεί να δείτε πόσο κόσμο μαζεύει ο Σώρρας στις ομιλίες του. Σε βιντεάκι χθες, καντινιέρης λέει στη μούρη του εφοριακού να πάει να τα εισπράξει από τον Αρτέμη.

Και ο εφοριακός το έκανε γαργάρα.

 

 

Πρέπει να μείνει απλήρωτος και ο δημόσιος υπάληλλος, οπότε όντας όλοι χωμένοι στην τρύπα τους - δημόσιοι και ιδιωτικοί - θα πάψουν να έχουν προβλήματα όπως η αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ και των ασφαλιστικών εισφορών.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να μείνει απλήρωτος και ο δημόσιος υπάληλλος, οπότε όντας όλοι χωμένοι στην τρύπα τους - δημόσιοι και ιδιωτικοί - θα πάψουν να έχουν προβλήματα όπως η αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ και των ασφαλιστικών εισφορών.

 

μην ανησυχείς μέχρι το 2020 θα παίρνουν αναγκαστικά και με όποια κυβέρνηση είναι επάνω κάτω από 600Ε όλοι ανεξαιρέτως (εκτός ΔΕΚΟ!!!). Απλά όταν θα γίνει αυτό, το δημοψήφισμα θα φτάσει στο 90% με την πλήρη έννοια του ερωτήματος και δεν θα είναι πλέον Ευρώ ή δραχμή αλλά στην ουσία εντός ή εκτός από την ΕΕ. 

 

Κατά την γνώμη μου και στεναχωριέμαι που το λέω, δεν ξέρω τι σχέση είχε ποτέ η Ελλάδα με την ΕΕ. Μάλλον ο Καραμανλής έπαιξε ένα τελευταίο χαρτί μήπως και αλλάξει κάτι από σπόντα και ... έχασε.   

Link to comment
Share on other sites

εφόσον  δεν  αποκόπτεται  το  σαπιο  από  το  υγιες  η  χωρα  θα  βυθιζεται 

ολοι  μαζι  στον  πατο  των  500  ευρω  , ας  μην  περιμενετε  όμως  ότι  τέσσερις  και  ουτε  

χιλιαδες   μεγαλοεισοδηματιες  των  100  χιλ  θα  χρηματοδοτησουν  το  ασφαλιστικο 

και  την  κραιπαλη  των  προωρων  συνταξιοδοτήσεων   που  επιδότησε  η  μεταπολιτευση 

με  την  πεφωτισμενη  αριστερα   οι  οποιοι  φωναζαν    πρωτοι  για  τα  δικαιώματα  των  47  αρηδων  στην  συνταξιοδοτηση 

μεσα  στα  βαθια  γεράματα .

από  φετος  θα  κοψουν  ακομα  και  αυτοι  οι  πλούσιοι  δρομο  προς  άλλες  πολιτειες 

75 χιλαδε  επιχειρήσεις  και  Ε.Ε  εχουν  κανει  αιτηση  για  αλλαγη  εδρας  εκτος  ελλαδος

θα  μεινει  πισω  η  μπλεμπα    και  από  κει  θα  τα  αρπαξει  ο  αριστερος  εύστροφος  υπουργος

είναι  τελεσιδικο  απλως  θα γινει  στον  καταλληλο  χρονο  μολις  τελειωσουν  εντελως  τα  αποθεματα  σανου

κανεις  δεν  περιμενει  επισης  ότι  με  τα  500  ευρω  που  θα  παρουν  οι  δημόσιοι  υπαλληλοι  θα  παει  καλα 

και  η  οικονομια  η  καταναλωση  θα  πεσει  παρα  πολύ  και  οι Ε.Ε  θα  μασανε  τις  σολες  τους 

εφόσον  δεν  δημιουργηθουν    400  χιλα  νεες  θεσεις  εργασιας   εστω  και  των  500  ευρω η  βαρουφακειο  δραχμή

εκει  να  δεις  πλούσιοι  που  θα  αισθάνεστε  δισεκατομυριουχοι  .

 

η  κεντρικη  ιδεα  είναι  ότι  οσο  δεν  αλλαζουμε  θα  πηγαινουμε και  πιο  κατω  τα  βαθια  είναι  ακομα  μπροστα  μας .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.