Μετάβαση στο περιεχόμενο

Από ευρωπαϊκό «κόσκινο» ξανά το μετρό Θεσσαλονίκης


Engineer

Recommended Posts

Επιθεώρηση του έργου που θα γίνει από κλιμάκιο της ΕΕ αμέσως μετά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 

Από την εποπτεία των Βρυξελλών θα περάσει ξανά το μετρό της Θεσσαλονίκης σε επιθεώρηση του έργου που θα γίνει από κλιμάκιο της ΕΕ αμέσως μετά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στο καθιερωμένο ραντεβού με τους κοινοτικούς που πέρσι κατακεραύνωσαν την κυβέρνηση αλλά και την διοίκηση της Αττικό Μετρό για τις μεγάλες καθυστερήσεις του έργου, θα συμμετέχει πολυπληθές επιτελείο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο του έργου λίγους μήνες μετά την επανεκκίνηση.

 

Η Επιτροπή της Διεύθυνσης Περιφερειακής Ανάπτυξης που θα επισκεφτεί την χώρας μας θα έχει συναντήσεις στην Θεσσαλονίκη αλλά και την Αθήνα από τις 18 έως τις 21 Σεπτεμβρίου, με την κυβέρνηση να βρίσκεται σαφώς σε πλεονεκτική θέση αφού το έργο έχει υπερπηδήσει τα μεγάλα εμπόδια έστω και αποσπασματικά (με την κατασκευή της Βενιζέλου σε μεταγενέστερο χρόνο με την συνύπαρξη των αρχαιοτήτων).

 

Μέχρι τα τέλη του χρόνου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των δίδυμων σηράγγων ενώ σε πλήρη εξέλιξη και σε πολλά μέτωπα βρίσκεται το θέμα των αρχαιολογικών ανασκαφών προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο α' τρίμηνο του 2017 με εξαίρεση το σύνθετο σταθμό της Βενιζέλου, ο οποίος θα επανασχεδιαστεί και οι έρευνες θα αργήσουν να ολοκληρωθούν. Η υπόθεση της Βενιζέλου κράτησε σε μεγάλη ομηρεία το έργο για τουλάχιστον μία διετία και αποτελεί ένα πιο προβληματικά σημεία του μετρό Θεσσαλονίκης που βαίνουν προς επίλυση. Το δεύτερο μεγάλο αγκάθι ήταν η γεφύρωση των απαιτήσεων του εργολάβου και η διαχείριση των μεγάλων διεκδικήσεων που έφτασαν τον αρχικό προυπολογισμό του έργου! Οι διεκδικήσεις ομαδοποιήθηκαν σε πλήθος διαιτησιών χωρίς ακόμη να έχουν ολοκληρωθεί αφού παραμένει σε εκκρεμότητα η μεγάλη διαιτησία που η κοινοπραξία διεκδικεί 360 εκ.ευρώ. Συνολικά για τις διαιτητικές αποφάσεις που αφορούν διαφωνίες κατά την εκτέλεση της σύμβασης μεταξύ αναδόχου και Αττικό Μετρό, η κοινοπραξία του έργου έχει κερδίσει μέχρι στιγμής αποζημιώσεις συνολικού ύψους 83,4 εκ. ευρώ.

 

Πηγή: http://www.protothem...-thessalonikis/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.