Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπογράφηκε η συμφωνία Κύπρου-Αιγύπτου για μεταφορά φυσικού αερίου


Engineer

Recommended Posts

Σημαντική συμφωνία, η οποία προβλέπει τη μεταφορά φυσικού αερίου, μέσω απευθείας υποθαλάσσιου αγωγού από την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου προς την Αίγυπτο, υπέγραψαν στις 8.00 το πρωί ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Αιγύπτιος Υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων, Τάρεκ ελ Μόλα.

 

Η συμφωνία κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας, καθώς αναμένεται να θέσει σημαντικές βάσεις για εκμετάλλευση του κυπριακού φυσικού αερίου με ένα σημαντικό ενεργειακό παίκτη της περιοχής, όπως η Αίγυπτος.

 

Στις 8.30 ο Αιγύπτιος Υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Στις 11.30 ο Τάρεκ ελ Μόλα θα έχει συνάντηση και με τον ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη.

 

Χθες, ο Υπουργός Ενέργειας ενημέρωσε την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τους σχεδιασμούς στον τομέα του φυσικού αερίου, και συγκεκριμένα για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος «Αφροδίτη».

 

Έγινε ενδελεχής ενημέρωση για τα σχέδια ανάπτυξης του κοιτάσματος, καθώς και για τα δεδομένα, που προκύπτουν μετά τον Γ’ γύρο αδειοδότησης στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο κ. Λακκοτρύπης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ των εξελίξεων στο Κυπριακό και της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου.

 

Πηγή: http://energypress.g...-fysikoy-aerioy

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.