Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

αδεια ξενοδοχειου σε παραλια


chatzal

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια,

θα ηθελα να ρωτησω, αν σε αδεια που παει καποιος να βγαλει για ξενοδοχειο μπροστα στη θαλασσα, που μπορω να κοιταξω για το πως μπορει να παρει χωρο στην παραλια για καθισματα, beach bar, και επισης, αν η θαλασσα εχει πολλες πετρες, δικαιουται κανεις στο κομματι που θα χρησιμοποιει να τις αφαιρεσει;και με ποιον τροπο; που απευθυνεσαι;

δεν εχω ξανασχοληθει με κατι παρομοια και θα ηθελα παρακαλω την βοηθεια σας.

 

Link to comment
Share on other sites

.... ξενοδοχειο μπροστα στη θαλασσα, που μπορω να κοιταξω για το πως μπορει να παρει χωρο στην παραλια για καθισματα, beach bar, ...

Ξεκίνα να έχεις την υπάρχουσα (αν υπάρχει) χάραξη της γραμμής παραλίας και αιγιαλού..... 

Link to comment
Share on other sites

Για να πάρεις χώρο προς εκμετάλλευση στην παραλία θα απευθυνθείς στον οικείο δήμο.

Κατασκευές στον αιγιαλό και την παραλία τύπου beach bar, δεν επιτρέπονται.

Η αφαίρεση των βότσαλων απο την παραλία επίσης δεν επιτρέπεται, γιατί αποτελεί αλλοίωση του φυσικού τοπίου. Μπορείς όμως να ζητήσεις να κατασκευάσεις κάτι σαν μονοπάτι, όχι με μπετόν, αλλά κάτι πιο ελαφρύ για την διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων στο νερό.

Link to comment
Share on other sites

 οπως τα ειπε ο διδονης

[με τις καλησπερες μου]

και

δες τον 4179/13   για "ολα" οσα χρειαζεσαι

 

 

6Α Για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού, παραλίας, συνεχόμενου ή παρακείμενου θαλάσσιου χώρου με σκοπό την πραγματοποίηση των έργων των παραγράφων 5 και 6 εκδίδεται, κατά παρέκκλιση του άρθρου 14 του ν. 2971/2001, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία συνοδευόμενη από τοπογραφική αποτύπωση κατάλληλης κλίμακας, έκθεση τεχνικής περιγραφής των εργασιών και απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων ή υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις κατόπιν τήρησης της διαδικασίας της υπ' αριθμ. 170545/20.9.2013 κοινής απόφασης των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Ναυτιλίας και Αιγαίου (Β' 2425), το δε αντάλλαγμα ορίζεται κατά τις κείμενες διατάξεις. Για την έκδοση της απόφασης παραχώρησης γνωμοδοτεί η αρμόδια λιμενική αρχή, καθώς και το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, εφόσον το έργο πρόκειται να εκτελεσθεί σε παραμεθόρια περιοχή.»

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.