Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οι 13 χώρες που θα αυξηθούν οι τιμές ακινήτων


Engineer

Recommended Posts

Ανεξέλεγκτη ήταν η αγορά ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι την οικονομική κρίση, με τις τιμές να εκτοξεύονται στα ύψη στην πρωτεύουσα το Λονδίνο όπου το μέσο σπίτι άξιζε πάνω από £550.000.

 

Ωστόσο η Βρετανία δεν είναι το μόνο μέρος όπου οι τιμές είναι στα ύψη. Η ING κατήρτισε έναν κατάλογο με 13 ευρωπαϊκές χώρες όπου εκτιμάται (προσδοκάται) αύξηση στις τιμές των ακινήτων για το τρέχον έτος. Το Ηνωμένο Βασίλειο κατατάσσεται αρκετά ψηλά στον κατάλογο όμως μετά την απόφαση για Brexit η αύξηση στις τιμές των ακινήτων έχει μειωθεί σημαντικά.

 

Ειδικότερα, στη τελευταία θέση (Νο13) βρίσκεται η Ιταλία. Η χώρα μπορεί να συνεχίσει να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λέει η ING αλλά πάνω από το 1/3 των κατοίκων εκτιμά ότι οι τιμές των ακινήτων στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης θα αυξηθούν το επόμενο έτος. Μια θέση πιο πάνω είναι η Πολωνία όπου το 43% των ερωτηθέντων αναμένει άνοδο των τιμών λίγο πάνω από τα επίπεδα του 2015 και κατά 1% λιγότερο από το 2014.

 

Στην 11η θέση βρίσκεται η Γαλλία, ακόμη μια οικονομία της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα . Ομως ο τομέας των ακινήτων εξακολουθεί να είναι "καυτός" τόσο για το Παρίσι όσο και για άλλες μεγάλες πόλεις όπως η Νίκαια και η Λυών. Το 46% των ερωτηθέντων αναμένει περαιτέρω αύξηση στις τιμές των ακινήτων πάνω από το 5% που σημειώθηκε το 2015.

 

Ακολουθούν οι Ισπανία με τους κατοίκους σε ποσοστό 52% να περιμένουν άνοδο στα ακίνητα, Ρουμανία, Τσεχία και Ηνωμένο Βασίλειο. Στην 6η θέση σύμφωνα με τη λίστα βρίσκεται η Γερμανία όπου το 61% των κατοίκων

"βλέπει" νέα άνοδο στις τιμές των ακινήτων, ενώ στην 5η θέση βρίσκεται το Βέλγιο με ποσοστό 65%.

 

Η Ολλανδία βρίσκεται στην 4η θέση με μια διαφοροποίηση. Οι ερωτηθέντες λένε στην πραγματικότητα ότι οι τιμές για το 2016 υποχωρύν από το 70% του 2015, σε 69% εφέτος.

 

Στην πρώτη "τριάδα" είναι η Αυστρία με το 71% των κατοίκων να περιμένει άνοδο των τιμών για το 2016 σε σχέση με το 69% το 2015, το Λουξεμβούργο με συντριπτική πλειοψηφία στο 78% και στην πρώτη θέση βρίσκεται η Τουρκία με το 81% των Τούρκων να πιστεύει ότι οι τιμές στη χώρα τους θα ενισχυθούν σε μεγαλύτερο ποσοστό απ' όλες τις χώρες της Ευρώπης ακόμη και με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα όπως η τρομοκρατία και η ένταση στα σύνορά της.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...n/#.V88e4PmLTDc

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.