Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Το παρασκήνιο της επιλογής ηγεσίας στην «τράπεζα των μηχανικών»


Engineer

Recommended Posts

Νέο διοικητικό συμβούλιο ετοιμάζεται για την Τράπεζα Αττικής καθώς ο μεγαλομέτοχος, δηλαδή το ΤΣΜΕΔΕ πρότεινε τον κ. Γεράσιμο Σαπουντζόγλου και τον κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη ως το ηγετικό δίδυμο.

 

 

Συγκεκριμένα, ο Γεράσιμος Σαπουντζόγλου προτείνεται να αναλάβει τη θέση του προέδρου και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. H νέα διοίκηση προφανώς θα αξιολογηθεί με βάση το νόμο για τις τράπεζες και θα εγκριθεί η επιλογή της στην επόμενη γενική συνέλευση. Το τελικό «πράσινο φως» θα δοθεί μέχρι τη Δευτέρα από τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.

 

 

Να σημειωθεί ότι ορίστηκαν δυο αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι ο κα. Ιωάννης Τσακιράκης και ο κ. Αθανάσιος Τσαλδάρης. Οι δυο αναπληρωτές είναι στελέχη της τράπεζας και προέρχονται από τους τομείς των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της διαχείρισης κινδύνων. Σημειώνεται ότι η μέχρι τώρα πρόεδρος της τράπεζας κα Αννα Πουσκούρη παραμένει στο Δ.Σ. ως μη εκτελεστικό μέλος.

 

Η πρόταση για τη νέα ηγεσία της Αττικής, πάντως, έχει πολύ παρασκήνιο. Κατ’ αρχάς η κ. Πουσκούρη είχε οριστεί πρόεδρος μόλις στα τέλη Ιουνίου και αντικαθίσταται μέσα σε δύο μήνες. Φαίνεται να πληρώνει τη… δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση ενός δανείου 1,5 εκατ. ευρώ που είχε πάρει και το οποίο κατέστη «κόκκινο» με την κ. Πουσκούρου να ζητά «κούρεμα» από την τράπεζα. Προφανώς οι εξηγήσεις που έδωσε δεν κρίθηκαν επαρκείς.

 

Αναφορικά με τις επιλογές των συγκεκριμένων προσώπων οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ρουμελιώτης είναι επιλογή της κυβέρνησης και ειδικά του Γ. Δραγασάκη. Κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και λίγο καιρό ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας επί ΠΑΣΟΚ, ήταν επίσης εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ, κορυφαίο στέλεχος της τράπεζας Πειραιώς και πρόσφατα επικεφαλής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών από τον οποίο και παραιτήθηκε μετά και από συχνές αντιπαραθέσεις με τον Στ. Πιτσιόρλα του ΤΑΙΠΕΔ.

 

Στην περίπτωση του κ. Σαπουντζόγλου οι πληροφορίες είναι λίγες, πάντως, φέρεται να έχει πολύ στενή σχέση με τη Λ. Κατσέλη. Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ιονικής & Λαϊκής Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς επίσης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Ιονική Επενδύσεων Α.Ε.» και της «Ιονική Finance Α.Ε.».

 

Υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, καθώς και μέλος του Δ.Σ. της «ΔΙΑΣ Α.Ε. - Διατραπεζικά Συστήματα». Επί σειρά ετών, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της European Investment Bank (Luxemburg), της Economic Policy Committee, της Monetary Committee και του Competitiveness Advisory Group της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Την περίοδο 1982-1986 υπηρέτησε ως Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης & Προγραμματισμού (Ε.Σ.Α.Π.). Εχει περάσει και από το δ.σ. της Proton Bank.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...#.V9FkUPmLTDc

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

ο κολλητός του κολλητού τον κολλητό

άντε και καλές ανακεφαλαιοποιήσεις εις υγείαν (δηλαδή με τα λεφτά του κλάδου υγείας) των κορόιδων

Link to comment
Share on other sites

Αυτά να ακούω και θα πάει στο στρωματέξ σύννεφο

 

Ούτε ένα ευρώ στην Άττικα και θα παίρνουν και άλλες σειρά

 

Όχι θα κάνουμε τσοντοκάναλα με τα λεφτά των μηχανικών

 

Όξω ρεεεεεεε

Link to comment
Share on other sites

Αυτά να ακούω και θα πάει στο στρωματέξ σύννεφο

 

Ούτε ένα ευρώ στην Άττικα και θα παίρνουν και άλλες σειρά

 

Όχι θα κάνουμε τσοντοκάναλα με τα λεφτά των μηχανικών

 

Όξω ρεεεεεεε

To TΣΜΕΔΕ ως μετοχος της τραπεζας εχει δωσει απειρο χρημα για αυξησεις μετοχικού κεφαλαίου.....χρημα που εγινε καπνος καθως η μετοχη της τραπεζας αξιζει περιπου....0.0000001 ευρώ. οπότε μια χαρά συμμετοχή έχουμε θελουμε δεν θέλουμε 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.