Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.: Να καταργηθεί η ρύθμιση για την «Ταυτότητα Κτιρίων»


Giorgos1987

Recommended Posts

Με αφορμή τις χθεσινές επισημάνσεις του πρωθυπουργού περί της ανάγκης να είναι δίκαιη η ανάπτυξη που όλοι ευχόμαστε και αναμένουμε, η ΠΟΜΙΔΑ ζητά εκ νέου την κατάργηση των σκανδαλωδών ρυθμίσεων περί της «Ταυτότητας Κτιρίων» που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ για τον «Έλεγχο και την Προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος».

 

Κάθε καλόπιστος πολίτης αναρωτιέται πού βρίσκεται η δικαιοσύνη σε μια ρύθμιση που επιβάλει στα εκατομμύρια των ιδιοκτητών, που ήδη βιώνουν την οικονομική καταστροφή του ΕΝΦΙΑ, να γίνουν αναγκαστικοί πελάτες εις το διηνεκές της πανίσχυρης συντεχνίας των μηχανικών για την έκδοση της λεγόμενης «ταυτότητας κτιρίων». Όπως είναι γνωστό το άρθρο 22 του νομοσχεδίου επιβάλει τον υποχρεωτικό επανέλεγχο όλων των κτιρίων ανά πενταετία και των όλων των κατοικιών ανά επταετία, με υποχρεωτικές αμοιβές αγνώστου ύψους των ιδιωτών μηχανικών που θα τους διενεργούν. Η ρύθμιση δημιουργεί νέο λαμπρό πεδίο δόξας της διαφθοράς, έχει μηδενική πρακτική χρησιμότητα για την κοινωνία και αποκλειστικό στόχο να βρεθούν τρόποι απασχόλησης και οικονομικής ενίσχυσης των μηχανικών. Κατά τρόπο ανάλογο με αυτό που συμβαίνει ήδη με τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης για τα οποία το μελάνι που «χύθηκε» για την εκτύπωσή τους είναι πολύ περισσότερο από το πετρέλαιο που εξοικονομήθηκε εξ αιτίας τους, συμβάλουν όμως στην «εξοικονόμηση» εκείνων που τα εκδίδουν...

 

Ενόψει της λήξης της περιόδου διαβούλευσης του νομοσχεδίου στις 22 Σεπτεμβρίου, η ΠΟΜΙΔΑ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τις σχετικές διατάξεις και να σταματήσει να επιβάλει στους ιδιοκτήτες ακινήτων νέα χαράτσια χωρίς αντίκρυσμα. Επίσης να αποσύρει από το ίδιο νομοσχέδιο την επέκταση της βεβαίωσης μηχανικού στις αποδοχές κληρονομιάς, που θα οδηγήσει σε μαζικές αποποιήσεις και περαιτέρω εγκατάλειψη και «ρήμαγμα» των ακινήτων. Αντίθετα, έχει υποχρέωση να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την ελάφρυνση των ιδιοκτητών οι οποίοι έχουν επωμισθεί το βάρος της σταθεροποίησης των οικονομικών του κράτους, που αποτελεί προϋπόθεση της όποιας ανάπτυξης υπάρξει.

 

Πηγή: https://www.taxheave...s/view/id/30935

 

 

ΥΓ: Κάποια πράγματα είναι να γελάς ή να κλαίς έτσι οπως τα γράφουνε.....

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Πάντως αντί να έχουμε σοβαρές δουλειές , μας φέρνουν σε σύγκρουση με τους πελάτες μας για να κάνουμε τον εισπράκτορα του Δημοσίου .

 

 

post-21070-0-38374300-1473686327.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ωραία, να μας πει η ΠΟΜΙΔΑ πως θα γίνει επιτέλους σωστή καταγραφή των ακινήτων. Άλλα δηλώνουμε στη ΔΕΗ, άλλα στο κτηματολόγιο, άλλα στην οικοδομική άδεια, άλλα στα συμβόλαια και άλλα υπάρχουν στην πραγματικότητα. Πως θα μπει τάξη στο χάλι ?

Link to comment
Share on other sites

Ταυτότητα αντί για βεβαίωση σε κάθε μεταβίβαση . Αλλά γιατί κάθε 7 χρόνια επανέλεγχος . Σωστά φωνάζουν . Το θέμα είναι να δημιουργούμε όχι να κάνουμε νεκροτομές .

Link to comment
Share on other sites

τα ενεργειακα πιστοποιητικα, ειναι μεσα στα targets που εχει υπογραψει η Ελλαδα για μειωσεις ρυπων κ ενεργειακης αποδοσης κτιριων. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εργαλεια καταγραφης περιουσιας , αλλα εργαλεια που αποδεικνυουν την ενεργειακη αποδοση των κτιριων.

 

Η Ελλαδα οπως κ καθε μελος της ΕΕ εχει παρει δις για να κανει ενεργειακες αναβαθμισεις, αλλα κ να στησει το κομματι αναλογα. Με over 40% ρυπων να ειναι λογω κτιριων οι ενεργειακες αναβαθμισεις, και η ενεργειακη καταγραφη χρειαζεται για να αποδειξουμε οτι τα προγραμματα αλλα και οι στοχοι που υπογραψε η Ελλαδα βαινουν καλως.

 

Τι νομιζει η ΠΟΜΙΔΑ κ η καθε ΠΟΜΙΔΑ οτι τα παλαιοτερα κονδυλια (πχ ΕΣΠΑ) ηταν τζαμπα ?? Στην τελικη με ενεργειακη αναβαθμιση κερδιζει ο ιδιοκτητης

1. εαν ειναι ιδιοκατοικηση, τοτε μειωνει* σημαντικα τους λογαριασμους θερμανσης/ψυξης 

2. εαν το νοικιαζει, τοτε μπορει να του αυξησει τιμη γιατι ο ενοικιαστης επωφελειται απο μειωμενους* λογαριασμους

 

* Οι μειωσεις σε καταναλωση απο ενεργειακες αναβαθμισεις, ειναι γνωστες κ σημαντικες εδω κ πολλα χρονια πολλες μελετες εχουν γινει απο την ASHRAE και παρομοια επιμελητηρια

Edited by george_RES
Link to comment
Share on other sites

 

 

1. εαν ειναι ιδιοκατοικηση, τοτε μειωνει* σημαντικα τους λογαριασμους θερμανσης/ψυξης
2. εαν το νοικιαζει, τοτε μπορει να του αυξησει τιμη γιατι ο ενοικιαστης επωφελειται απο μειωμενους* λογαριασμους

χeστηκαν για τους λογαριασμούς, έτσι και αλλιώς δεν άναβαν ούτε καλοριφέρ ούτε αρκουδίσιο.
Οσοι είχαν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους άναβαν καμιά ξυλόσομπα καμιά φορά το χειμώνα και όποτε είχαν κάτι να κάψουν.

 

Καλή ιδέα και οι ταυτότητες και τα πέα και τα στατικά και οτι άλλο θέλουν, αρκεί να τα πληρώνει το κράτος που τα χρειάζεται και όχι ο φουκαράς που δεν βγαίνει ούτε με 10000 δόσεις.
Ας αναθέσει σε συνεργεία μηχανικών (ΔΥ?) να μετρήσουν και να βεβαιώσουν τα πάντα, το κράτος απο τον ένφια μας τρώει 2 σκασμούς λεφτά.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.