Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόταση για εξυγίανση των αμοιβών μας με ελεγχόμενη μέγιστη έκπτωση με βάση τις ληξιπρόθεσμες οφειλές


sdim

  

7 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Θα βοηθούσε στην εξυγίανση των αμοιβών μας ο περιορισμός της μέγιστης έκπτωσης με βάση τις ληξιπρόθεσμες οφειλές;

    • ΝΑΙ
      3
    • ΟΧΙ
      4


Recommended Posts

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μεγάλη μείωση στις αμοιβές μας, συχνά κάτω και από το κόστος.

 

Αυτό έχει ως συνέπεια την αδυναμία πολλών συναδέλφων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

 

Ένας λόγος για τον οποίο έχουν πέσει οι αμοιβές είναι η δυνατότητα έκπτωσης από την νόμιμη αμοιβή. Κάποιοι κάνουν κατάχρηση αυτού του δικαιώματος κόβοντας προκλητικά χαμηλές αποδείξεις.

 

Κάποιοι το κάνουν αυτό εσκεμμένα επειδή χρωστάνε και το ποσό της απόδειξης θα κατασχεθεί μόλις κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό.

Κατανοητό το γεγονός ότι θέλουν να βγάλουν το ψωμί τους έστω και με αυτό τον τρόπο αλλά έτσι κάνουν ζημιά στους συνεπείς συναδέλφους.

Δεν μπορεί κάποιος που ζητάει 1000€+ΦΠΑ να συναγωνιστεί κάποιον που ζητάει 1000€ μαύρα και κόβει απόδειξη 10€.

 

Μια αυστηρή λύση θα ήταν να κόβει το κράτος την πρόσβαση στο σύστημα του ΤΕΕ όσων χρωστάνε πάνω από κάποιο όριο.

 

Θα πρότεινα όμως μια πιο ανθρώπινη λύση: Περιορισμός της έκπτωσης με βάση τα χρωστούμενα.

Π.χ. χρωστάει κάποιος 1000€ σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές; Θα έχει δικαίωμα μέγιστης έκπτωσης 90%.

Χρωστάει >5.000€; Θα έχει δικαίωμα μέγιστης έκπτωσης 70%

Χρωστάει >10.000€; Θα έχει δικαίωμα μέγιστης έκπτωσης 50%

Χρωστάει >20.000€; Δεν θα έχει κανένα δικαίωμα έκπτωσης.

 

Έτσι η "επίσημη" αμοιβή θα κατατίθεται στην τράπεζα και θα αποπληρώνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Παράλληλα οι αμοιβές θα ανέβουν σε ένα πιο λογικό επίπεδο.

 

Ποια η γνώμη σας για ένα τέτοιο σύστημα;

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

εγώ θα πρότεινα επικουρικά συνάδελφε sdim, να ελέγχεται και ο βαθμός του διπλώματός μας, ο χρόνος αποπεράτωσης σπουδών, ίσως και η στοματική μας υγιεινή  και (γιατί όχι) το μέγεθος των υποδυμάτων  μας.

Συγχωρέστε με για το εριστικό μου ύφος, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι και δεν κατανοώ τον ανωτέρω υποστηριζόμενο συνδυασμό, δηλαδή των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών του καθενός με την '' ελάχιστη δυνατή έκπτωση '' και μάλιστα μέσα από το σύστημα του Τ.Ε.Ε, που επί ποινή απαραδέκτου θα μπλοκάρει ή/και διαγράφει  συναδέλφους.

Εάν το πρόβλημά μας είναι η παρατήρηση της (ομολογουμένως) καθιέρωσης αυξανόμενης έκπτωσης που δίνουμε όλοι οι μηχανικοί,  να εστιάσουμε στις αιτίες που τη δημιουργούν και  να παλέψουμε όλοι μαζί με οποιοδήποτε τρόπο για να τις απαλείψουμε άλλως να τις αμβλύνουμε. Λύσεις τιμωρίας και μάλιστα επι ποινή αποκλεισμού της εργασίας, μάλλον μας προσβάλλουν ως κλάδο και ως επιστήμονες. 

Εξάλλου ως μηχανικοί,  (πιστεύω οτι θα συμφωνήσετε μαζί μου) εχουμε μάθει να εστιάζουμε στο πρόβλημα και να το μελετούμε σε πολλές διαστάσεις πριν δώσουμε λύση. Μια από αυτές είναι και ο λόγος που γέννησε το πρόβλημα. 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Πρόταση ντροπή!! Ούτε ο διαστρεμμένος Τσίπρας δεν θα σκέφτονταν κάτι τέτοιο...ακου να κατάσχεται μέρος της αμοιβής για τις οφειλές. Λες και ο κάθε ένας δεν έχει άλλες ανάγκες στη ζωή του..

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε sdim , η πρότασή σου δεν θα λύσει το πρόβλημα. Με βάση αυτό που προτείνεις , αυτός που χρωστά θα προσφέρει ψηλότερες τιμές => θα χάνει δουλειές , οπότε θα επέλθει το ανάποδο αποτέλεσμα.
Ακόμα , η θεσμοθέτηση κατώτατης έκπτωσης είναι πάλι καθορισμός ελάχιστης αμοιβής η οποία ως γνωστόν απαγορεύεται πλέον. 

 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Θα προσφέρει υψηλότερες τιμές σε σχέση με τις εικονικές αμοιβές που δήλωνε πριν(πχ 5€ απόδειξη για ΠΕΑ) αλλά όχι υψηλότερες από κάποιον συνάδελφο που έκοβε ούτως η άλλως ολόκληρη απόδειξη.

Θα γίνει λίγο πιο δίκαια η αγορά.

 

Επαναλαμβάνω ότι μόνο όσοι κόβουν αποδείξεις με παράλογα χαμηλό ποσά θα έχουν πρόβλημα.Κάποιος που κάνει έκπτωση 99% στα χαρτιά αλλά στην πράξη κάνει 20% έκπτωση, δεν θα έχει άλλη συνέπεια πλην της υποχρέωσης για να κόψει απόδειξη πιο κοντά στο πραγματικό ποσό.

 

@avgoust

Έστω ότι αυτός που χρωστά θα προσφέρει υψηλότερες τιμές και θα χάνει δουλειές, δεν είναι προτιμότερο από αυτό που γίνεται τώρα, δηλαδή ο νοικοκύρης που κόβει ΑΠΥ για μεγαλύτερο ποσό να χάνει τον πελάτη;

Υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν τίποτα στο όνομά τους (είτε δεν είχαν ποτέ είτε έχουν μεταβιβάσει τα πάντα σε άλλους) και έχουν σύστημα το φέσι και την φοροδιαφυγή, ότι και να γίνει δεν έχουν τίποτα να τους κατασχέσουν. Νομίζεις ότι μπορείς να τους ανταγωνιστείς με τα τωρινά δεδομένα;

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι αυτό που προτείνει ο συνάδελφος αλλά το μόνο που ξέρω είναι ότι θα πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα για να σταματήσει η κατρακύλα των αμοιβών μας. Και φυσικά το ΤΕΕ δεν ασχολείται με τίποτα. Το ΤΕΕ θα έκανε αγώνες μόνο αν έπαιρνε το 2% στην αμοιβή της απόδειξης...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.