Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στη φάκα της εφορίας 2.500 «μαϊμού» οικοδομικές επιχειρήσεις


Engineer

Recommended Posts

Ιδιώτες, ακόμη και μισθωτοί, έχτιζαν πολυκατοικίες και πωλούσαν διαμερίσματα αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη χωρίς όμως να εμφανίζονταν πουθενά , έτσι πλέον καλούνται να πληρώσουν σημαντικά ποσά στην εφορία για απόκρυψη εισοδήματος και άσκηση επιτηδεύματος το οποίο δεν είχαν δηλώσει.

 

Διευκρινίζουμε ότι τα κέρδη δεν εμφανίζονταν στην εφορία διότι οι επιτήδειοι κατασκεύαζαν πολυκατοικίες με αυτεπιστασία και τυπικά απαλλασσόταν και από την χρέωση ΦΠΑ. Επίσης αφού ολοκλήρωνε την πώληση των κατοικιών που είχε κατασκευάσει προχωρούσε στη συνέχεια στην ανέγερση νέας πολυκατοικίας στο όνομα συγγενικού προσώπου, όπως για παράδειγμα της συζύγου, της μητέρας ή κάποιου παιδιού.

 

Πρόκειται για περίπου 2.500 φορολογούμενους που έχουν πιαστεί στην παραπάνω παγίδα και πλέον πρέπει να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.

 

Μάλιστα καταγράφηκαν περιπτώσεις φορολογούμενων που είχαν χτίσει με τον παραπάνω τρόπο ακόμη και δέκα πολυκατοικίες χωρίς να έχουν πληρώσει ούτε ευρώ φόρο για το εισόδημα που αποκόμισαν από την ανέγερση και πώληση κατοικιών.

 

Οι περιπτώσεις αυτές ήρθαν στην επιφάνεια μέσω της επεξεργασίας των στοιχείων καταθέσεων που πραγματοποίησαν οι τράπεζες μετά από παραγγελία των δικαστικών αρχών. Εντοπίσθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς σημαντικά ποσά «πρωτογενών» καταθέσεων τα οποία όμως δεν δικαιολογούνταν από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

 

Για πολλούς έχουν ήδη εκδοθεί εντολές φορολογικού ελέγχου και έχουν βεβαιωθεί σημαντικά ποσά για αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας. Επίσης έχουν επιβληθεί πρόστιμα για άσκηση επιτηδεύματος χωρίς να έχει αυτή δηλωθεί στην εφορία.

 

Πηγή: http://www.economy36...es-epiheiriseis

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.