Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οριστικοποιήθηκε η παραχώρηση της Ριβιέρας στην ΕΤΑΔ


Engineer

Recommended Posts

Στη συνάντησή που είχαν οι Δήμαρχοι Αλίμου, Γλυφάδας και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης χθες το μεσημέρι με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Μπαλάφα και τους επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα και της ΕΤΑΔ κ. Τερζάκη οριστικοποιήθηκε η παραχώρηση της διοίκησης και διαχείρισης των ακτών από το κράτος στους συγκεκριμένους Δήμους. Πρόκειται για την παραχώρηση ακινήτων του παραλιακού μετώπου που εκτείνεται από τη Μαρίνα Αλίμου μέχρι τη Βάρκιζα.

 

Όπως υπογραμμίζεται σε δελτίο Τύπου από το γραφείο του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκου Φλαμπουράρη, «η Κυβέρνηση αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, την πρόθεσή της να προχωρήσει σε κάθε αναγκαία πράξη ώστε η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας να γίνεται προς όφελος των πολιτών με την εκμετάλλευση και αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων από φορείς Δημοσίου συμφέροντος».

 

Στη κοινή δήλωσης του οι Δήμαρχοι Αλίμου Α. Κονδύλης, Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου & Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλος για την παραχώρηση εκτάσεων του παραλιακού μετώπου στους τρεις Δήμους σημείωσαν ότι "πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη, έπειτα από διαβουλεύσεις μηνών εκ μέρους των Δημοτικών μας Αρχών και διεκδικήσεις δεκαετιών εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Στόχος μας είναι πλέον το παραλιακό μας μέτωπο να αναβαθμιστεί, να νοικοκυρευτεί, να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο και ταυτόχρονα να αποτελέσει πόλο ήπιας και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

 

Ευχαριστούμε την Κυβέρνηση, το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ, για την εποικοδομητική συνεργασία και για το πολύ θετικό τελικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε ότι στην περιοχή μας, στη Νότια Αθήνα, υπάρχουν πολλές σοβαρές εκκρεμότητες, για τις οποίες είναι απαραίτητη η περαιτέρω συνεργασία Κράτους – Αυτοδιοίκησης, με αιχμή του δόρατος την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού.

 

Η επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού είναι κρίσιμο, για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και της χώρας, να προχωρήσει σε συνεργασία και συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε τα όποια προβλήματα να βρίσκουν λύσεις συναινετικές.

 

Πιστεύουμε ότι υπάρχει μπροστά μας μεγάλη ανάγκη και περιθώριο για δημιουργική συνεργασία, ώστε να επιλυθούν σοβαρές εκκρεμότητες και να έρθει ανάπτυξη ισόρροπη, βιώσιμη, ολοκληρωμένη, ωφέλιμη για την εθνική οικονομία, αλλά και τις τοπικές μας κοινωνίες".

 

Πηγή: http://www.ypodomes....ieras-stin-etad

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.