Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόβλημα με τη βάνα στο καζανάκι


FrankyFlam

Recommended Posts

Καλησπέρα συμφορουμιτες, ειμαι καινουριος εδω και χρειαζομαι μια βοηθεια αν ειναι ευκολο. Απο χθες το βραδυ παρατηρησα οτι τρεχει το καζανακι μου. Δυνατα κιολας, ακουγεται μαλιστα κ με κλειστη τη πορτα του μπανιου. Το περιεργο ειναι οτι οταν κλεινω τη βανα της παροχης συνεχιζει και ρεει νερο προς το καζανακι. Λιγο αλλα ρεει, ακουγεται παλι εντονα γιατι γεμιζει σιγα σιγα το καζανακι. Αρχικα σκεφτηκα μηπως ειναι η φουσκα του φλοτερ ή το λαστιχο μεσα στο καζανακι εχει φθαρει κ αφηνει νερο να περασει. Αλλα μαλλον το νερο τρεχει γιατι η βανα δινει συνεχεια παροχη? Γιατι μπορει να συμβαινει αυτο?? Να πω μαλιστα οτι πριν το καλοκαιρι π θα πηγαινα διακοπες κ θα φευγα καιρο απ το σπιτι ειχα κλεισει τη βανα και ουτε νερο ετρεχε ουτε τιποτα, τωρα ξαφνικα τη κλεινω και συνεχιζει κ ρεει το νερο μεσα. Οποτε δε νομιζω οτι απλα δε τη σφιγγω καλα να κλεισει. Ξερετε αν μπορω να κανω κατι μηπως αποφυγω τον υδραυλικο? Γιατι αν ειναι μικρη δουλεια προτιμω να τη κανω μονος μου

Link to comment
Share on other sites

Δοκιμασε με το χερι σου να σηκωσεις το φλοτερ να δεις αν κινειται ελευθερα και αν σταματει το νερο. Επισης δες αν τρεχει νερο,εστω και λόγο, απο το καζανακι συνεχεια στην λεκανη, οποτε θα ειναι χαλασμενο το λαστιχο στη βαση. Η βάνα που λές εστω και κλειστή περάνει νερο? μπορει να εχει πιασει αλατα και να μην στεγανοποιει καλα- ή κλείνεις τη κεντρική βάννα και την αλλάζεις ή αν χανει λίγο και δεν ξερεις που ειναι η κεντρικη βαννα βαζεις μια δευτερη σε σειρά για να κανεις τη δουλεια σου

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Μπορείς να δεις

α) εάν  το καζανάκι υπερχειλίζει . Άνοιξε το καπάκι και δες την στάθμη. Εάν είναι πάνω από τον σωλήνα υπερχείλισης σημαίνει έχει χαλάσει ή θέλει ρύθμιση το φλοτέρ.

β) εάν η στάθμη είναι κανονική, τότε χάνει από το κάτω λάστιχο, συνήθως από συσσώρευση αλάτων, μερικές φορές "στρώνει" με τρίψιμο-στρίψιμο(καθάρισμα)  με το χέρι. Σ' αυτήν την περίπτωση , συνεχίζει να "τρέχει" και με κλειστό το βανάκι μέχρι να αδειάσει εντελώς.

Καλή δύναμη και επιτυχία!!

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστές οι παραπάνω τοποθετήσεις και να προσθέσω ότι η βάνα διακοπής που δεν κλείνει καλά, ή έχει πιάσει άλατα ή έχει αστοχήσει. Μου έχουν τύχει και τα δύο. Κλείνεις την παροχή, την αφαιρείς και την καθαρίζεις. Αν συνεχίσει τα ίδια την αλλάζεις. Τη βρίσκεις με μέση τιμή 5,8 €. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.