Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Με την συνδρομή του στρατού τα έργα αποκατάστασης στην Θάσο


Engineer

Recommended Posts

Πάνω από 20 οχήματα και λοιπά μηχανήματα του στρατού κατέφτασαν περί τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης στονΛιμένα Θάσου προκειμένου να συνδράμουν στις εργασίες για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θάσου μετά την μεγάλη πυρκαγιά που μετέτρεψε σε στάχτη 68.000 στρέμματα. Ορισμένα από τα οχήματα αυτά κατέφτασαν με το πλοίο της γραμμής, ωστόσο άλλα αποβιβάστηκαν από το αρματαγωγό "ΧΙΟΣ" του Πολεμικού Ναυτικού.

 

Η αποβίβαση έγινε χωρίς προβλήματα, παρά το γεγονός ότι η παρουσία τόσων οχημάτων του στρατού στο νησί αποτέλεσε ένα πρωτόγνωρο θέαμα. Το μεγαλύτερο στοίχημα των μηχανημάτων του στρατού, τα οποία στην συνέχεια μετακινήθηκαν στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο του Πρίνου και διασκορπίστηκαν στα σημεία που θα εκτελεστούν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, είναι αυτό με τον χρόνο, καθώς ήδη οι πρώτες βροχές -έστω και αδύναμες- έχουν κάνει την εμφάνισή τους και σε περίπτωση που η Θάσος βρεθεί απροετοίμαστη η καταστροφή θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Οι εργασίες θα κρατήσουν βάσει προγράμματος μέχρι και τις 26 Οκτώβρη.

 

Λίγα λόγια για το αρματαγωγό Χίος L-173

 

Το Α/Γ ΧΙΟΣ (L 174) καθελκύσθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1988 και παραδόθηκε στο Ελληνικό Ναυτικό στις 30 Μαϊου με πρώτο κυβερνήτη τον Αντχο Γ. Ντούνη. Η παράσταση του Θυρεού αποτελείται από άγκυρα, στο άνω αριστερό μέρος και χαρτογραφική απεικόνιση της ομώνυμης νήσου με ναυτικό ανεμολόγιο, στο κάτω δεξιό.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Εκτόπισμα 4.400 τόνοι Μήκος / πλάτος / βύθισμα 116 / 15,3 / 3,4 μέτρα Ταχύτητα 16 κόμβοι Πλήρωμα 120 Μεταφορική ικανότητα 22 άρματα μάχης, οχήματα, τζιπ και πυροβόλα ανάλογα με την επιχείρηση μεταφοράς, 287 άνδρες και δυνατότητα μεταφοράς ενός ελικοπτέρου Σύστημα πρόωσης 2 Wartsila 16V25 diesel 10000hp Οπλισμός 1 πυροβόλο OTO Melara 76/62,

2 δίδυμα αντιαερoπορικά BOFORS 40L/70,

2 αντιαερπορικά πυροβόλα Rheinmetall 20 χιλ.

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.